Ugovor potpisan

MILIJUNSKI PROJEKT Ovo će se mnogima svidjeti: Na Platku se gradi sustav za umjetni snijeg

Sanja Gašpert

Projekt će obuhvatiti područje kompletne zone Radeševo / Snimio Sergej DRECHSLER

Projekt će obuhvatiti područje kompletne zone Radeševo / Snimio Sergej DRECHSLER

Projekt sustava zasnježenja RSRTC-a Platak vrijedan je 20,5 milijuna kuna, provodit će se u fazama kroz  tri godine



PLATAK   Nakon što je Goranski sportski centar, koji upravlja Platkom, postao nositelj prava građenja na tamošnjem državnom zemljištu od gotovo 37.000 četvornih metara, uklonjena je i posljednja prepreka za početak realizacije više milijuna kuna vrijednog projekta sustava zasnježenja RSRTC Platak.


Ugovor o pravu građenja potpisali su prije nekoliko dana u Rijeci ministar državne imovine Goran Marić i direktor GSC-a Alen Udovič, u svrhu izgradnje akumulacije s crpnom stanicom i sustavom za prikupljanje oborina za potrebe zasnježenja. Ugovor o pravu građenja s Ministarstvom upravljanja državnom imovinom traje trideset godina.


Strateški projekt


–  Tržišna vrijednost zemljišta na kojem je ostvareno pravo građenja je 15 milijuna kuna, a vrijednost naknade koja bi se plaćala 1,3 milijuna kuna. Pokazatelj je to da su višemilijunske investicije PGŽ-a  u Platak posljednjih godina potpuno opravdane. To nam je veliko priznanje da je i država prihvatila Platak kao strateški projekt. Hvala Županiji, ali hvala i Ministarstvu upravljanja državnom imovinom koje je prepoznalo projekt. Potpisivanjem ovog ugovora stvoreni su uvjeti da bez prepreka krenemo u realizaciju ovog kapitalnog projekta koji je trenutačno u fazi ocjenjivanja, kaže direktor GSC-a Alen Udovič.




Projekt je vrijedan  20,5 milijuna kuna, provodit će se kroz nekoliko faza, tijekom sljedeće tri godine – 2018., 2019. i 2020.


– Financijska sredstva za realizaciju projekta osigurala je Primorsko-goranska županija u tri proračunske godine, od 2018. do 2020. Projekt će  obuhvatit će područje kompletne zone Radeševo, Baby lift i Pribeniš. Još ne znamo kada će početi prvi radovi, a bitno je istaknuti kako će voda koja tim projektom bude dovedena biti isključivo za sustav zasnježivanja, ističe Udovič.


Nabava gotova


Ivana Cvitan Polić, načelnica Općine Čavle na čijem se području nalazi Platak,  također pozdravlja potez Ministarstva upravljanja državnom imovinom, koji, kaže, stvara uvjete za konačni početak realizacije projekta sustava zasnježivanja na Platku.


–  Javna nabava je gotova, ponude su stigle i u fazi su obrade.Ovo je dugo očekivani i najavljivani projekt koji će za Platak značiti jako puno, prije svega produženje zimske sezone, ali i širenje ponude i sadržaja, ističe Cvitan Polić.