Centar tehničke kulture

Ljeto na Školjiću: Trideset radionica za velike i male

Sanja Gašpert

U prvom tjednu Ljeta na Školjiću najavljene su radionice astronomije, ekologije, glume, digitalne fotografije, likovno-kreativne, robotike, 3D modeliranja, yoge te tečaj za voditelja brodice / NL arhiva

U prvom tjednu Ljeta na Školjiću najavljene su radionice astronomije, ekologije, glume, digitalne fotografije, likovno-kreativne, robotike, 3D modeliranja, yoge te tečaj za voditelja brodice / NL arhiva

Od 18. lipnja do 13. srpnja Centar tehničke kulture Rijeka organizira Ljeto na Školjiću, tradicionalnu manifestaciju u sklopu koje će u četiri tjedna šesnaest organizacija djeci, mladima i ostalim građanima ponuditi trideset radionica, od kojih je njih šesnaest u potpunosti besplatno



RIJEKA  Od 18. lipnja do 13. srpnja Centar tehničke kulture Rijeka organizira Ljeto na Školjiću, tradicionalnu manifestaciju u sklopu koje će u četiri tjedna šesnaest organizacija djeci, mladima i ostalim građanima ponuditi trideset radionica, od kojih je njih šesnaest u potpunosti besplatno.


Već tradicionalno, manifestaciju koju već više od dvadeset godina za riječke učenike, kao i mlade organizira riječki CTK u suradnji s udrugama, klubovima i drugim organizacijama, podupiru Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija, a osim njih, ove godine donator je i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, istaknuto je na jučerašnjoj konferenciji za novinare.


U prvom tjednu Ljeta na Školjiću najavljene su radionice astronomije, ekologije, glume, digitalne fotografije, likovno-kreativne, robotike, 3D modeliranja, yoge te tečaj za voditelja brodice. Za one koji vole zvijezde i nebeska tijela AAD Rijeka organizira radionicu Pogled u nebo za najmlađe, kao i Malu ljetnu školu astronomije.




Umjetnička organizacija KRILA – Kreativni laboratorij suvremenog kazališta priprema dvije Kazališne radionice Krila, a Fotoklub Color radionicu digitalne fotografije namijenjenu učenicima od 7. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole. Nešto stariji, oni od 16 do 30 godina mogu u sklopu Ljeta na Školjiću završiti Tečaj za voditelja brodice.


CTK Rijeka u prvom tjednu priprema dvije radionice – za učenike od 3. do 6. razreda osnovne škole pripremaju radionicu sastavljanja i upravljanja edukativnih robota mBot-ova, za učenike 7. i 8. razreda osnovne škole radionicu 3D modeliranja.


Drugi tjedan donosi radionice digitalnog pripovijedanja i cijanotipije. Mladi od 13 do 19 godina mogu se uključiti u radionicu digitalnog pripovijedanja na kojoj će moći izraditi svoje digitalne priče.


Jogom se u drugom tjednu ljeta na Školjiću mogu baviti mladi od 16 do 30 godina na radionici Uspravi se, nasmiješi se, zablistaj u Jogi koju također priprema Ashtanga Yoga Studio.


Treći tjedan Ljeta na Školjiću nastavit će se radionicom Šareno ljetno jutro. Klub za samogradnju i modelarstvo Krila Kvarnera priprema radionicu zrakoplovnog modelarstva. CTK Rijeka u ovom tjednu polaznicima nudi tri radionice. Za učenike viših razreda osnovne škole i srednjoškolce pripremaju radionice programiranja u programu Visual Basic.


Za mlade, osobe od 16 do 30 godina, CTK-ovci će još održati videoradionicu te radionicu grafičkog dizajna. Posljednji tjedan, od 7. do 13. srpnja nastavit će se s radionicom Šareno ljetno jutro, a završit će se završnom priredbom na kojoj će polaznici Ljeta na Školjiću zajedno s voditeljima radionica pred obitelji i prijateljima predstaviti čime su se sve bavili.


Završna svečanost održat će se u petak, 13. srpnja, u 17 sati u Edukacijsko-izložbenom prostoru CTK-a Rijeka (Školjić 6, prizemlje). No i posljednji tjedan nudi zanimljive radionice.


Auto klub Rijeka za srednjoškolce će održati radionicu Sekunda koja mijenja život, Maketarski klub Zeppelin priprema radionicu maketarstva, a Udruga Kreativni kolektiv Kombinat za mlade od 16 do 30 godina donosi radionicu šivanja ArtMašina.


Bogati program pripremaju  Akademsko astronomsko društvo – Rijeka, Ashtanga Yoga Studio, Auto klub Rijeka, Društvo za rekreaciju Joga, Društvo za zaštitu životinja Rijeka, Fotoklub Color, Hrvatski savez brodomaketara, Klub za samogradnju i modelarstvo Krila Kvarnera, Link – kreativne radionice, Lučka kapetanija, Maketarski klub Zeppelin, Park prirode Učka, RI Eko Rijeka, Udruga filmskih entuzijasta Animatori, Udruga Kreativni kolektiv Kombinat i Umjetnička organizacija KRILA.


Upisi su otvoreni na www.ctk-rijeka.hr do popunjenja radionica ili dva dana prije početka radionice. Sve radionice koje se održavaju u prostorima CTK-a Rijeka dostupne su osobama s poteškoćama u kretanju.