Svečano otvorenje igrališta

Košarka će se opet igrati na Zametu

David Čarapina

Igralištem dominira plava akrilna podloga koja se svima svidjela / Snimio Marin ANIČIĆ

Igralištem dominira plava akrilna podloga koja se svima svidjela / Snimio Marin ANIČIĆ

Sportska zajednica napravila je prvi, ali ujedno i najteži korak prema onome što riječki sport zaslužuje, ali i nasušno treba –  izgradila je novi sportski teren



RIJEKA U samo godinu dana riječka sportska zajednica na čelu s Milanom Vukajlovićem uspjela je obnoviti košarkaško igralište Zamet koje je danas uz prigodni zabavni program i svečano otvoreno za širu javnost koja je imala čemu svjedočiti.


Zglobni koševi s tablama od pleksiglasa uz plavu akrilnu podlogu koja u cjelini prekriva igralište ukrašeno ocrtanim grbom KK Zameta dominirali su jučerašnjim događajem.


Snimio Marin ANIČIĆ


Snimio Marin ANIČIĆ



Podrška sponzora




–  Ovo mjesto sada pripada igračima i rekreativcima na kojima je da ga čuvaju – kratko i jasno poručio je prisutnima Milan Vukajlović, čovjek koji je pokrenuo cijeli ovaj projekt koji nikada ne bi zaživio bez svesrdne podrške sponzora, ali i Grada Rijeke koji su zajedničkim snagama sakupili potrebnih 130 tisuća kuna  za obnovu igrališta organizacijom Gospodarskih igri u svibnju.


Naravno, okupljeni sportaši i rekreativci nisu navikli na ovaj standard te nije za čudo što mnogi nisu zamijetili javne ličnosti koje su se jučer došle vidjeti vlastitim očima to sportsko čudo. Tako su stariji mogli prepoznati Aramisa Naglića koji je zazvao imena starijih kolega koji bi zasigurno postali NBA igrači da je ovo igralište postojalo u njihovo vrijeme.


Na terenu se našao i Boris Tadej koji je dobio čast zabiti prvi koš na novome igralištu. Našli su se ovdje i Siniša Štemberger, igrač Škrljeva, Jadranko Hodak, poznati naš komičar i mnogi drugi među kojima treba istaknuti i predstavnike grada Rijeke, Mirka Filipovića, zamjenika gradonačelnika Rijeke te Veru Begić Blečić, pročelnicu Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, koji su se morali dobrano namučiti kako bi našli komplimente za organizatore i igralište.


Bilo i zabave


Vjerojatno mnogi hipnotizirani umirujućom plavom akrilnom podlogom ne bi ni prepoznali Nenu Belana i Sandra Bastijančića da nisu zapjevali svoje najveće hitove u sklopu popratnog zabavnog programa u kojem su svoje mjesto još našli i osnovnoškolci OŠ Zameta, zametski zvončari, grupa Belfast food, članovi KK Zameta…


Sportska zajednica napravila je tako prvi, ali ujedno i najteži korak prema onome što riječki sport zaslužuje, ali i nasušno treba.