Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 4n
Sutra: 9° 9° 4n
19. ožujka 2019.
Ispis članka: Komadina Plenkoviću pisao o tome koga vidi na čelu "3. maja", Riječani traže odlazak na sastanak Vlade - Novi List

NoviList.hr

Komadina Plenkoviću pisao o tome koga vidi na čelu "3. maja", Riječani traže odlazak na sastanak Vlade

Krizni stožer

11. rujan 2018 11:24

Napisao: Orjana Antešić

Foto D. Škomrlj

U Kriznom stožeru "3. maja" očekuju da će njegovi predstavnici svakako biti pozvani na sjednicu Vlade koja će se ovog četvrtka na temu sjevernojadranskih navoza održati u Puli.

Riječ je o prevažnoj temi da članovi Kriznog stožera ne bi bili nazočni, tim više što je u proteklih nekoliko mjeseci nastupilo nepovjerenje između Pule i Rijeke, poručili su to danas trećemajski stožeraši.

Dopis s tim zahtjevom upućen je u Vladu i u ovom trenutku čeka se odgovor Banskih dvora. Župan Zlatko Komadina odaslao je početkom ovog tjedna i pismo premijeru Andreju Plenkoviću, u kojem, kako je rekao, ukazuje na važnost riječkog brodogradilišta, ali da ne ostane sve samo na deklarativnoj razini.

U ovom Komadininom pismu, doznajemo, nude se i konkretna rješenja, od čovjeka kojeg u Rijeci vide da bi mogao preuzeti krizno upravljanje "3. majem", do sugestije premijeru što bi se još moglo ponuditi strateškim partnerima Uljanika i na taj ih način privući da ulože svoj novac i u brodogradnju.