Suparnici

Kandidati za gradonačelnika Rijeke uoči sučeljavanja: Sitne provokacije u opuštenoj atmosferi

Marinko Glavan

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ



Prije samog sučeljavanja atmosfera među političkim neprijateljima bila je prilično prijateljska i neformalna, na trenutke i vrlo opuštena, iako nisu izostale sitne međusobne provokacije.


U šali su se tako obnavljale koalicije između HDZ-a i Mosta, kao i Liste za Rijeku i Akcije mladih, a u jednom trenutku je čak „najavljena“ velika koalicija HDZ-a i SDP-a.


Svim je kandidatima ipak, i u neformalnom druženju, zajedničko ipak to što su uvjereni u vlastiti prolazak u drugi krug. 




Pred početak sučeljavanja, kandidati su se zajednički fotografirali na stubama Guvernerove palače, što je izazvalo nemali broj komentara prisutnih, a uglavnom su aluzije bile na vjenčanja, odnosno tko će se s kim vjenčati ili ući u koaliciju.


 Sučeljavanje je privuklo i veliki broj znatiželjnika koji su iz prve ruke željeli čuti što imaju reći gradonačelnički kandidati, tako da je svih 200 sjedećih mjesta u Guvernerovoj palači, predviđenih za publiku, popunjeno u hipu, a tražila se i stolica više.


Među prisutnima bilo je i poznatih lica iz gospodarstva, kao i „običnih“ ljudi, a nisu izostale ni stranačke uzdanice svakoga od kandidata.