Skup u Rijeci

KONFERENCIJA NOVOG LISTA Jučer, danas i sutra nautičkog turizma u Hrvatskoj

Sanja Gašpert

Snimio  Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Konferencija, koju je uvodnim riječima otvorio glavni urednik Novog lista Anto Ravlić, ponudit će dva stručna panela. Prvi, koji je u tijeku, konceptualno je posvećen turističkom aspektu nautike i održava se pod nazivom »Nautika kao poluga razvoja nautičkog turizma«, a moderira ga Anto Ravlić, glavni urednik Novog lista



RIJEKA »Nautički turizam – prepreke, vizije i mogućnosti« naziv je konferencije o nautičkom turizmu koja je započela danas u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci.


Najvažnije teme i ciljevi konferencije su jučer, danas i sutra nautičkog turizma u Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na područje sjevernog Jadrana te definiranje razvojnih smjernica nautičkog turizma.


Snimio Vedran KARUZA


Snimio Vedran KARUZA





Konferenciju organizira Novi list, koji kao vodeći medij na području Primorsko-goranske županije okuplja neke od vodećih ljudi nautičkog turizma kako bi se javnosti prezentirali planovi daljnjeg razvoja.


Konferencija, koju je uvodnim riječima otvorio glavni urednik Novog lista Anto Ravlić, ponudit će dva stručna panela. Prvi, koji je u tijeku, konceptualno je posvećen turističkom aspektu nautike i održava se pod nazivom »Nautika kao poluga razvoja nautičkog turizma«, a moderira ga Anto Ravlić, glavni urednik Novog lista.


Na ovoj tematskoj raspravi sudjeluju direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov, osnivač Porthop servisa Andrija Čolak i organizator jedriličarske regate Fiumanka Davor Perović.



Slijedi drugi panel pod nazivom »Politika, vizija i strategija nautičkog turizma«, kojeg moderira urednik i komentator Novog lista Darko Pajić, u kojem će sudjelovati ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, državni tajnik u Ministarstvu turizma Tonči Glavina, predsjednik Uprave ACI-ja Kristijan Pavić, ravnatelj Lučke uprave Rijeka Denis Vukorepa i pročelnica Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze Primorsko-goranske županije Nada Milošević.


Konferencija se održava u sklopu tradicionalne riječke jedriličarske regate Fiumanka, a kako je najavljeno, teme će biti vezane uz Strategiju nautičkog turizma, kao i donošenje novog Zakona o pomorskom dobru i Zakona o morskim lukama u kontekstu važnih promjena za nautički turizam.


Također, bit će riječi i o realizaciji niza konkretnih projekata i mjera kao što je projekt izgradnje marine u Porto Barošu ili donošenje nove uredbe o visini boravišne pristojbe za nautičare.