Projekt u Škurinjskoj dragi

Još nema građevinske dozvole za četiri nebodera, planirana na području bivšeg Instalatera

Ljiljana Hlača

Za sada je za područje bivšeg Instalatera zatražena samo izmjena lokacijske dozvole / Snimio Sergej DRECHSLER

Za sada je za područje bivšeg Instalatera zatražena samo izmjena lokacijske dozvole / Snimio Sergej DRECHSLER

Planirana je i gradnja trgovačkog centra, Grad Rijeka bi ovdje izgradio i dječji vrtić za što se priprema dokumentacija. S radovima u udolini, Grad Rijeka će krenuti i u rekonstrukciju Ulice Petra Kobeka uz gradnju trećeg prometnog traka  



RIJEKA  Za veliki projekt tvrtke Sigma Zagreb –  koji bi trebao niknuti u udolini bivšeg Instalatera, na području Škurinjske drage, a koji je naš list prvi put najavio prije dvije godine te uključuje izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa –  još nije izdana građevinska dozvola, saznajemo od Grada Rijeke.


Cijela priča je još uvijek na razini lokacijske dozvole koja je izdana prvi put u svibnju 2017. godine, a od novih momenata za tu investiciju jedina je ta da je ove godine zaprimljen zahtjev za njenu izmjenu. 


Podsjetimo, na tom dijelu grada planirana je gradnja čak četiriju nebodera stambene namjene katnosti 13 do 15 etaža te trgovačkog centra, uz prateću infrastrukturu (garaže, zelene površine i slično). Projekt će se odvijati kroz faze. Grad Rijeka tu planira izgraditi i novi vrtić, a za to se priprema dokumentacija.




Uz gradnju nebodera na Martinkovcu, i realizacijom ovog zahvata Rijeka će se ponovo »neboderizirati« unatoč negativnoj konotoaciji koja se povezuje s takvom vrstom gradnje. 


S radovima u udolini, Grad Rijeka će krenuti i u rekonstrukciju Ulice Petra Kobeka.


– Rekonstrukcija predmetne ulice podrazumijevat će i gradnju trećeg prometnog traka koji će služiti za pristup kompleksu, uredit će se nogostupi, okolna zelena površina te su predviđene i dvije autobusne stanice (po jedna za svaki smjer) čime će se taj dio grada povezati s javnim gradskim prijevozom, saznali smo u Gradu Rijeci.