Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
23. travnja 2019.
Ispis članka: Izložba umjetnice u nastajanju Done Rakipov - Novi List

NoviList.hr

Izložba umjetnice u nastajanju Done Rakipov

'Kinder bueno je najbolji'

13. lipanj 2018 12:40

Napisao: Marija Duvnjak

Dok su u ovoj večeri koja se odigrala u veselom i razigranom tonu otvaranje izložbe i auditivno ispunili njeni prijatelji Lara Novak nastupom na violini i Sergej Božić vokalnom obradom američke pjevačice Keshe »Praying«

Snimio Marko GRACIN

U utorak u Klubu mladih otvorena je izložba umjetnice u nastajanju Done Rakipov pod nazivom »Kinder bueno je najbolji«. Izložba fotografija mlade Dona Rakipov vizualno je upotpunila zidove Kluba mladih.

Dok su u ovoj večeri koja se odigrala u veselom i razigranom tonu otvaranje izložbe i auditivno ispunili njeni prijatelji Lara Novak nastupom na violini i Sergej Božić vokalnom obradom američke pjevačice Keshe »Praying«.

Dona Rakipov je slučajno došla na ideju o postavljanje ove izložbe »Kinder bueno je najbolji«. Nakon objaljevnog natječaja Kluba mladih na koji je prijavila svoje uratke odlučio je radove i prikazati široj publici izloživši ih na zidovima Kluba.

Sama izložba prati postmoderne trendove u umjetnosti te nema određenu temu, već su izloženi radovi rađeni raznim tehnikama koje prati i raznolik sadržaj, od portreta do pejzaža.

Za naziv inspiraciju je dobila iz njene omiljene čokoladice, za koju kaže da je, kao i fotografija u njenom životu uvijek konstantna.

G1306MG2