Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 4
Sutra: 6° 6° 4
19. studenoga 2018.
Ispis članka: Irska tvrtka iduća dva dana u Rijeci traži radnu snagu: Evo koliko tamo zarađuje skladištar - Novi List

NoviList.hr

Irska tvrtka iduća dva dana u Rijeci traži radnu snagu: Evo koliko tamo zarađuje skladištar

Trbuhom za kruhom

11. rujan 2018 07:07

Napisao: Biljana Savić

Svi zainteresirani mogu doći na intervju sutra od 9 do 20 i u četvrtak od 9 do 17 sati u Bonaviji. Najbolji kandidati, spremni odmah doći, bit će odmah zaposleni

Najbolji kandidati koji su spremni odmah raditi, odmah će biti zaposleni / Reuters

RIJEKA  Svi oni koji razmišljaju krenuti trbuhom za kruhom u Irsku, priliku za pronalazak posla dobit će već sutra i preksutra. I to u Rijeci.

Predstavnici irske tvrtke Musgrave već nekoliko tjedana borave u Hrvatskoj u potrazi za radnom snagom, odnosno s ciljem zapošljavanja kadra sa skladišnim i logističkim iskustvom u najvećoj logističkoj i distribucijskoj tvrtki u Irskoj, a posljednja stanica im je, nakon što su prošli Slavoniju i Dalmaciju, upravo Rijeka.

Inače, Musgrave je vodeća tvrtka u distribuciji hrane i najveći privatni poslodavac u Irskoj.

 – U potrazi smo za radnicima u skladištu koji bi se pridružili našem timu u provinciji Leinster i Munster (Dublin & Kildare & Cork) u distribucijskim centrima u Irskoj. Odaziv je jako velik, a tvrtka je vrlo stabilna. Tražimo radnike za dugotrajan,  stalni, stabilan radni odnos koji će izravno s poslodavcem potpisati ugovore o radu – kaže nam Marko Hrebak iz menadžmenta Musgravea i dodaje da bi bili zadovoljni da zasad mogu zaposliti 20-30 ljudi iz Rijeke.

 – Ova tvrtka koja ima 350.000 radnika, već zapošljava 300 djelatnika iz Hrvatske, što u skladištima, što u supermarketima, i svi koji su zainteresirani za rad u ovoj tvrtki, ali iz nekog razloga ne žele početi raditi odmah, mogu ostaviti svoj životopis i napraviti intervju da uđu u našu bazu podataka, pa kad požele, javit će nam se za posao, kaže Hrebak i najavljuje da svi zainteresirani mogu doći sutra od 9 do 20 sati i u četvrtak od 9 do 17 sati u Hotel Bonavia u Rijeci.  

– Nije da sad nama treba toliko i toliko ljudi. Radimo prvenstveno bazu podataka, a najbolje kandidate koji su spremni odmah raditi, odmah ćemo i zaposliti. Dajemo priliku ljudima koji su se već odlučili za rad u Irskoj da ne lutaju, nego da imaju siguran posao u startu. Tvrtka će im pomoći oko dobivanja irskog OIB-a, oko pronalaska stana, otvaranja bankovnog računa i slično, a plaće se dobivaju svaki tjedan, naglašava Hrebak.

Dostupni su ugovori za dnevnu i noćnu smjenu skladištara, dnevna smjena je 11.95, a noćna 13.02 eura po satu, a dostupni su i bonusi  do 86 eura tjedno.

 – Velika je mogućnost napredovanja, ali to je vezano uz razinu poznavanja engleskog, naobrazbu i puno drugih stvari. UIglavnom radnici počnu u skladištu, a napredovanje je individualno, jako često i puno je prilika za napredovanje, a time i za veću plaću, kaže nam Hrebak.