Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 4
Sutra: 18° 18° 4
17. listopada 2019.
Ispis članka: IZBORNIKU DAROVAO KAPU Kad sam čuo što je Dalić rekao, suze su mi potekle - Novi List

NoviList.hr

IZBORNIKU DAROVAO KAPU Kad sam čuo što je Dalić rekao, suze su mi potekle

Damir Ribarić ne skriva emocije

13. srpanj 2018 19:26

Napisao: Ivana Vaupotić

Dalićeva gesta mi zaista puno znači, puno sam o tome razmišljao i još ne mogu vjerovati da je to moja kapa. I dalje mi je sve kao u magli, još nisam svjestan svega što se događa, mislim da ću postati svjestan tek kada sve prođe, kaže policajac riječke Prometne policijeDamir Ribarić

Damir Ribarić / Foto Marin ANIČIĆ

RIJEKA Kada je 4. lipnja ispred opatijskog hotela Milenij izborniku hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću darovao službenu kapu i poželio mu plasman u finale Svjetskoga prvenstva u Rusiji, Damir Ribarić, policajac riječke Prometne policije, niti niti sanjao da će izbornik njegovu kapu nositi u Rusiju. A kamoli da će Zlatko Dalić o njegovoj kapi hrvatskim novinarima u Rusiji pričati kao o predmetu koji mu je, kao i njegovom učitelju Ćiri Blaževiću kapa francuskoga policajca Davida Nivela prije dvadeset godina u Francuskoj, donio sreću. 

SP1207TI2

I putem medija dobiti poziv koji se dobiva samo jednom u životu. U nedjelju na stadionu Lužnjiki uživo svjedočiti finalnom ogledu Svjetskoga prvenstva između Hrvatske i Francuske.

– Kada sam izborniku Daliću darovao kapu, namjera mi nije bila skrenuti medijsku pozornost na sebe, tek sam u ponedjeljak navečer kada sam vidio izbornika s kapom i čuo što je rekao, shvatio što sam napravio. Dalićeva gesta mi zaista puno znači, puno sam o tome razmišljao i još ne mogu vjerovati da je to moja kapa. I dalje mi je sve kao u magli, još nisam svjestan svega što se događa, mislim da ću postati svjestan tek kada sve prođe. Svi smo izvan sebe, moja obitelj, sva rodbina i prijatelji, telefon zvoni cijeli dan, pa ću iskoristiti ovu priliku i pozdraviti sve članove viber grupe pod imenom Najljepši – započeo je Damir Ribarić, za kojim je jučer »tragala« čitava Hrvatska.

– Kada sam čuo što je izbornik Dalić rekao za kapu i pozvao me na finale, suze su mi potekle. A i sada se jedva suzdržavam.

Emocije su ipak prejake. Damir Ribarić i jučer je pustio suzu. I neka je, njegov je san postao stvarnost.

Damir Ribarić / Foto Marin Aničić

Dalićeva kapa jedna je od triju kapa koju je Damir Ribarić zadužio kao službenu odoru.

– Nisam razmišljao o posljedicama, darovao sam je od srca. Zasad posljedica nema, ta je kapa službeno »na pranju«. Nije to bila tajna, odmah sam rekao obitelji, rodbini i prijateljima da sam je dao izborniku Daliću i rekao im da će je staviti na glavu ili da će reći da sam mu je darovao – nastavio je 37-godišnji policajac iz Kraljeve Velike, mjesta u općini Lipovljani, što se nalazi između Kutine i Novske, koji je u Rijeku stigao 1999. godine nakon završene Policijske akademije.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Novog lista, u subotu, 14. srpnja 2018.