Poziv

I u 2019. Rijeka će podmirivati trošak javnog prijevoza

Damir Cupać

Foto: Sergej Drechsler

Foto: Sergej Drechsler

Zahtjevi se podnose do 11. siječnja 2019. godine, a građani mogu saznati ispunjavaju li uvjete za korištenje ove pomoći putem web aplikacije e-Savjetnik Socijalnog programa Grada Rijeke



RIJEKA Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb pozvao je sve građane koji na to imaju pravo da podnesu zahtjev za podmirenje troškova javnog prijevoza za 2019. godinu. Građani zahtjeve mogu predati do 11. siječnja sljedeće godine u šalter-sali na Titovom trgu 3.


– Potpuno podmirenje troškova javnoga gradskog prijevoza u 1. tarifnoj zoni grada Rijeke može ostvariti jedan član kućanstva koji nije u radnom odnosu, koji je korisnik zajamčene minimalne naknade pri Centru za socijalnu skrb Rijeka. Djelomično, 50-postotno podmirenje troškova u 1. tarifnoj zoni može ostvariti jedan član kućanstva koji nije u radnom odnosu, čiji ukupni prosječni mjesečni prihod u zadnja tri mjeseca iznosi do 2.300 kuna za jednočlano kućanstvo, do 2.900 kuna za dvočlano kućanstvo, do 3.900 kuna za tročlano kućanstvo, do 5.000 kuna za četveročlano kućanstvo, za kućanstva s više od četiri člana cenzus prihoda za svakog člana povećava se za 700 kuna, pojašnjavaju u Odjelu gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb.


Potpuno podmirenje troškova javnoga gradskog prijevoza u cijelom tarifnom području mogu ostvariti osobe koje nisu u radnom odnosu, a imaju određenu vrstu oštećenja organizma i uz to imaju teži ili teški invaliditet, stradalnici su Domovinskog rata, dobrovoljni darivatelji krvi – muškarci s 40 i više davanja, žene sa 25 i više davanja krvi.




– Građani mogu saznati ispunjavaju li uvjete za korištenje ove pomoći putem web aplikacije e-Savjetnik Socijalnog programa Grada Rijeke. Zahtjev za sve oblike podmirenja troškova javnog prijevoza treba sadržavati obrazac zahtjeva koji se može preuzeti u šalter-sali gradske uprave ili putem internetskih stranica Grada Rijeke, osobnu iskaznicu podnositelja zahtjeva i osobe za koju se traži pomoć te OIB svih članova kućanstva osobe za koju se traži pomoć – pojasnili su u Odjelu gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb.