Iskoristiti biračko pravo

Hrvoje Burić: Volio bi da izlaznost bude iznad 50 posto, pa makar izgubio

Damir Cupać

Morana Jokić, Hrvoje Burić i Marinko Koljanin, Foto: I. TOMIĆ

Morana Jokić, Hrvoje Burić i Marinko Koljanin, Foto: I. TOMIĆ

Sretan bih bio kada bi Rijeka imala izlaznost veću od 50 posto jer bi tada izabrani gradonačelnik dobio legitimitet. Pa makar izbore i izgubio. Najbitnije je da zaživi demokracija u ovom gradu, rekao je Burić



RIJEKA Nezavisni kandidat za riječkoga gradonačelnika Hrvoje Burić zahvalio se svim biračima koji su u prvome krugu iskoristili biračko pravo, te je pozvao sve građane Rijeke da u nedjelju 4. lipnja 2017. godine izađu na birališta u drugom krugu izbora za gradonačelnika.


– Sretan bih bio kada bi Rijeka imala izlaznost veću od 50 posto jer bi tada izabrani gradonačelnik dobio legitimitet. Pa makar izbore i izgubio. Najbitnije je da zaživi demokracija u ovom gradu. Zato, ostvarimo izlaznost iznad 50 posto, izjavio je Burić. On je dodao da su članovi njegove nezavisne liste svjesni teške situacije u gradu.


– Zbog toga još jednom ponavljamo da ćemo smanjiti fiksnu naknadu Energa za 50 posto, natječaji koji će se raspisivati neće biti unaprijed namješteni niti će se natječajna dokumentacija mijenjati tijekom provođenja javne nabave, jednom mjesečnom sastajat ću se s poduzetnicima, od 1. rujna ćemo uvesti besplatne udžbenike osnovnoškolcima i srednješkolcima s prebivalištem u Rijeci, cijena vrtića bit će 300 kuna, a svako sljedeće dijete će imati besplatan smještaj, raspisat ćemo natječaj za koncesiju Porto Baroša, a gradnja autobusnog kolodvora bit će prioritet. Rijeka će postati grad u kojemu će građani biti sretniji, naglasio je Burić.




Kandidat za Burićevog zamjenika Marinko Koljanin izjavio je da se u nogometu borio za poštenje i ferplej, te da će se u politici boriti protiv korupcije. On je uvjeren da je to moguće jer su i uspjesi HNK Rijeke pokazali da se može protiv uvjeta koji su prilagođeni jednom čovjeku i jednom klubu.


– Hrvoju Buriću sam se pridružio kao građanin koji je osjećao nezadovoljstvo smjerom u kojemu Rijeka ide. Imamo različitosti, ali nas spaja želja za sretnijim gradom. Moja nezavisnost mi je važna, kao što je važna i ona Hrvoja Burića. Ta nezavisnost jamstvo je da ne dugujemo ništa političkim uhljebima jer nismo nikome ništa dužni. A što se tiče svjetonazora, nismo ni lijevi ni desni, naš je svjetonazor riječki, svjetonazor koji je određen tolerancijom prema svima, kazao je Koljanin.


Kandidatkinja za Burićevu zamjenicu Morana Jokić zaključila je da će se odmah prihvatiti posla realizacije dva projekta – osnivanje centralne kuhinje za sve odgojno-obrazovne institucije te osnivanje centra za ranu intervenciju.