Lista Rijeka budućnosti

Hrvoje Burić: Većina u Rijeci žele promjene, nema postizborne suradnje s SDP-om

Marinko Glavan

Marinko Koljanin, Hrvoje Burić i Morana Jokić

Marinko Koljanin, Hrvoje Burić i Morana Jokić

Učinit ćemo sve da u drugom krugu izlaznost bude veća od sadašnjih 36 posto. Pozivamo mlade da se uključe u politički život Rijeke i izaberu promjene, rekao je Burić



Na konferenciji za novinare Hrvoje Burić je zahvalio svim biračima na izlasku na izbore, te pozvao i one koji u prvom krugu nisu izašli da to učine u drugom, kako bi donijeli promjene, koje građani, prema njegovim riječima, očito žele.


Čak 60 posto glasova protiv sadašnjeg gradonačelnika govori da Riječani žele promjene, a mi smo predstavnici tih promjena.


Učinit ćemo sve da u drugom krugu izlaznost bude veća od sadašnjih 36 posto. Pozivamo mlade da se uključe u politički život Rijeke i izaberu promjene.




Pozivamo male i srednje poduzetnike da daju svoj doprinos izlasku Rijeke iz političke korupcije, da daju glas za bolju i pošteniju Rijeku. U ova dva tjedna, do drugog kruga, potrudit ćemo se da motiviramo sve birače i daju nam svoj glas, rekao je Burić.


Koljanin je čestitao Rijeci na osvojenom naslovu prvaka, koji je »pokazao da je i nemoguće moguće«.


Ovaj naslov nam daje nadu da su promjene moguće i u ovom gradu, nakon dugog razdoblja vlasti jednog čovjeka i jedne stranke, kazao je Koljanin.


Na pitanje novinara je li moguća postizborna suradnja sa SDP-om, koji traži partnere za sastavljanje većine u Gradskom vijeću, odgovor je bio jasan.


– Apsolutno nikada ne. Nećemo izdati svoje birače. Rijeci su potrebne duboke, korjenite promjene. Kad postanem gradonačelnik mi ćemo tražiti partnere za većinu u Gradskom vijeću, rekao je Burić, objasnivši kako računa na konsenzus svih ostalih stranaka koje su osvojile mandate u Gradskom vijeću.