Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
26. siječnja 2020.
Ispis članka: Hrvatska je 113. u svijetu po slobodama u obrazovanju. Dvjesto stručnjaka okuplja se u Rijeci da to pojasne - Novi List

NoviList.hr

Hrvatska je 113. u svijetu po slobodama u obrazovanju. Dvjesto stručnjaka okuplja se u Rijeci da to pojasne

Djeca u vrtlogu tehnologije

15. svibanj 2019 14:46

Napisao: Portal Novilist.hr

Djeca u vrtlogu tehnologije

RIJEKA Međunarodni simpozij "Djeca u vrtlogu tehnologije" bit će održan ovog petka, 17. svibnja, od 9 do 16 sati u Kongresnoj dvorani, Riva 8. Na simpoziju, u raspravi o kvaliteti i prigodnoj upotrebi tehnologije za djecu u razvoju, okupit će se dvjestotinjak djelatnika i stručnjaka u području odgoja i obrazovanja iz Hrvatske i Europe.

U suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, organizatori simpozija su Savez waldorfskih institucija i inicijativa Republike Hrvatske i Društvo prijatelja waldorfske pedagogije iz Rijeke.

Glavni dio simpozija sastojat će se od devet 20-minutnih predavanja sveučilišnih profesora i stručnjaka u pedagogiji, neuroznanosti i biomedicini, te je prostor za pitanja i raspravu omogućen nakon svakog seta predavanja.

Zadnji dio simpozija koncentrirat će se na temu važnosti pluralizma u obrazovanju i kvaliteti istog u hrvatskom kulturološkom i tehnološkom okruženju, s obzirom na poražavajuće rezultate OIDEL-ovog istraživanja o slobodama u obrazovanju 134 zemlje svijeta, gdje Hrvatska zauzima iznimno nisko 113. mjesto. Gosti Okruglog stola bit će predstavnici znanstvene zajednice te predstavnici europskog i domaćeg pokreta za pluralizam u obrazovanju.

program-simpozij