Predsjednik Nezavisne liste Bura

HRVOJE BURIĆ Poropat uvodi fašizaciju u Gradsko vijeće

Damir Cupać

Mia Bjelkanović Zunić, Milena Žitnić, Hrvoje Burić i Šemsi Beljulji  / Snimio Marko GRACIN

Mia Bjelkanović Zunić, Milena Žitnić, Hrvoje Burić i Šemsi Beljulji / Snimio Marko GRACIN

'Imam video dokaz da mi je najprije izrekao mjeru zabrane dolaska na dvije sjednice, a tek nakon toga sam mu rekao da je smeće. A tvrdio je da me je kaznio zbog toga što sam mu rekao da je smeće. Uostalom, ta disciplinska mjera ne postoji. Zato je pobrisao tonski zapis jer je lagao', tvrdi Hrvoje Burić



RIJEKA Predsjednik Nezavisne liste Bura Hrvoje Burić najavio je da će bura otpuhati i riječkoga gradonačelnika i predsjednika riječkoga Gradskoga vijeća.


– Od rujna prošle godine ukazujemo na potrebu naplate duga komunalne naknade prema 3. maju. Radi se o oko 20 milijuna kuna. Tražili smo da se pokrene postupak naplate potraživanja. Tada nas gradonačelnik nije poslušao, već sada pokreće prisilnu naplatu prema Uljaniku i 3. maju. Da je to učinio u rujnu prošle godine, danas bi u proračunu bilo 20 milijuna kuna više. A to se neće dogoditi zbog nesposobnosti i neznanja. Eto, koliko je gradonačelnik nesposoban i ne zna upravljati financijama, ocijenio je Burić.


A onda se osvrnuo na predsjednika Gradskoga vijeća Andreja Poropata kojega je optužio da falsificira zapisnik sa sjednica i da uvodi fašizaciju u riječko predstavničko tijelo.




– Na zadnjoj sjednici je uzeo riječ kolegici Ivoni Milinović koja mu je s pravom ukazala na kršenje Poslovnika. Nakon toga sam ja dobio disciplinsku mjeru udaljavanja s dvije sljedeće sjednice Gradskoga vijeća. Toga u zapisniku nema. I zato postoje indicije da je zapisnik falsificiran. U Poslovniku nema ni disciplinske mjere oduzimanja riječi do kraja sjednice. Postavljam pitanje po kojem to Poslovniku Poropat vodi sjednice. A onda se kolegici Milinović ispričao, povukao disciplinsku mjeru, ali nije kaznio sebe samoga. Na takav način uvodi kaos u Gradsko vijeće. Kada se obratio javnosti priopćenjem, lagao je i obmanjivao javnost, građane i novinare. Imam video dokaz da mi je najprije izrekao mjeru zabrane dolaska na dvije sjednice, a tek nakon toga sam mu rekao da je smeće. A tvrdio je da me je kaznio zbog toga što sam mu rekao da je smeće. Uostalom, ta disciplinska mjera ne postoji. Zato je pobrisao tonski zapis jer je lagao. Onda govori da se disciplinska mjera neće povući, a to je nešto o čemu odlučuju svi vijećnici na sljedećoj sjednici Gradskoga vijeća. Očito je da Poropat krši Poslovnik i obmanjuje javnost. Ovakvu situaciju nisam imao prilike doživjeti u Gradskom vijeću. To je prestrašno. Pa se pitam uvodi li se fašizacija Gradskoga vijeća i to na temelju laži, zaključio je Burić.