Priča o Rijeci

GRAD ROCKA I PIVA Lokalci pričaju mješavinom hrvatskog i talijanskog, ali razumjet ćete ih

P. N.

Foto Petar Fabijan

Foto Petar Fabijan

Nemojte misliti da ste previše popili, riječki Kosi toranj zaista se naginje, objašnjavaju vodiči



Turistički portal realcroatia objavio je članak o najljepšim riječkim znamenitostima otkrivajući skrivena mjesta grada koja nisu poznata turistima. Priču o Rijeci započinju navodom kako lokalni stanovnici pričaju “čudnom mješavinom hrvatskog i talijanskog” kojeg drugi ne razumiju, ali obećaju da će se ipak nekako sporazumjeti. Otkrili su mjesta gdje se okupljaju rokeri, pubove s najboljom ponudom piva i najbolja mjesta za pojesti.


Od poznatih riječkih znamenitosti izdvojili su Trsat koji pruža prekrasan pogled na grad, a preporučaju i posjetu poznatom Peek&Poke Muzeju Računala posebno ističući Muzej Djetinjstva kao autentičnu i jedinstvenu instituciju.


Žele li turisti osjetiti dušu grada, neka prošeću Korzom, a oni sretni možda uspiju uhvatiti starog rokera ispod ure (svi znamo za njega). Šetnju nastavljaju do Katedrale sv. Vida nakon koje preporučaju predah u kultnom Celtic Baru Bard.





“Nemojte misliti da ste previše popili, riječki Kosi toranj zaista se naginje”, objašnjavaju nam vodiči dajući listu pubova poput King’s café food puba, Bačva puba i River puba.



Prenose i legendu o trsatskim stubama – onu o vragu koji je polomio stube tako da im nitko ne zna točan broj. Nisu zaboravili ni trsatskog zmaja, našeg čuvara grada, a večer preporučaju završiti u Astronomskom centru Rijeka s pogledom na grad i zvijezde.



 


Nema boljeg početka jutra od šetnje Molo Longom i obilaska poznate i jedinstvene riječke place. I ne zaboravite- grad koji teče uvijek vas čeka raširenih ruku, navodi portal realcroatia.