Blagdanski koncert u HNK Ivana pl. Zajca

FOTO: Božićna bajka Marka Tolje i gostiju

Bojana Perhat

Mladi riječki pjevač izveo je najpoznatije hrvatske i svjetske božićne uspješnice, ne izosavivši pritom niti vlastite autorske skladbe



RIJEKA Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca bilo je pretijesno za sve one koji su Marka Tolju poželjeli čuti uživo. Jedan od ponajboljih hrvatskih vokalista svojim je sugrađanima poklonio božićni koncert koji će, ako po ničemu drugom, i njemu i gledateljima ostati u sjećanju po velikom broju izvođača koji su dijelili pozornicu. Osim uvijek odličnog Olja’zz Banda, Tolju su pod ravnanjem maestra Igora Vlajnića pratili orkestar i zbor Opere, a priliku da iskuse čar nastupa u kazalištu, dobili su i polaznici škole Studio Maraton. 


U skladu s karakterom koncerta, mladi, ali već sada vrlo uspješni riječki pjevač, izveo je najpoznatije hrvatske i svjetske božićne uspješnice, ne izostavivši pritom niti vlastite autorske skladbe, a vremena se našlo i za pokoji standard Franka Sinatre. 


Teško je reći što je najljepše zazvučalo, no valja napomenuti da su gotovo sve pjesme za ovu prigodu ponovno aranžirane, a tog zahtjevnog posla prihvatio se Markov stalni suradnik i skladatelj Olja Dešić. Onaj pjevački dio za peticu je odradio Tolja koji je svojom besprijekornom interpretacijom još jednom oduševio, bilo da je riječ o Runjićevoj »Prvoj ljubavi«, starom hitu Binga Crosbyja »White Christmas« ili pak, »Svim na zemlji« koju je otpjevao uz pratnju harfe i zbora.  




Kao pravi šarmer s publikom je neprestano komunicirao, a nije zaboravio ni na goste – u pjesmi »Let it snow« na posebno dekoriranoj bini pridružio mu se Elvis Stanić koji je ovoga puta svirao harmoniku, a vlastitu skladbu »Starry magic« na klaviru je odsvirala iznimno talentirana 17-godišnjakinja Dina Rizvić. Bio je to lijepi poklon Riječanima i Riječankama koji su u velikom broju nazočili božićnoj bajci Marka Tolje. 


Više fotografija pogledate u fotogaleriji