Kastav

Dvaor Jurčić: “Promjena nikad nije bila izglednija”

Andrej Petrak

Davor Jurčić / Snimio Marin ANIČIĆ

Davor Jurčić / Snimio Marin ANIČIĆ

Naglasio je da nudi zaokret u politici vođenja grada, a politiku promatra kao služenje građanima, a ne vladanje. Smatra da zajedno sa zamjenicima Melitom Bratović i Vjekoslavom Rubešom može raditi daleko bolje u odnosu na dosadašnju vlast, u suradnji sa svima i na korist čitave zajednice



– Za to je potreban odmak od stranačkih interesa i prava demokracija u gradskom vijeću, bez izražene većine. Samo tako, jedini interesi do kojih će se držati bit će potrebe naših građana, poručio je.


Naglasci njihova programa »Novog pogleda na Kastav« su autohtonost, u smislu očuvanja vizure, prostora i kulture; transparentnost, kroz participativno budžetiranje, veći proračun mjesnim odborima, omogućavanje građanima da direktno utječu na vlast, objavu svih dokumenata i odmicanje politike iz segmenata kulture i sporta; održivost u planiranju prostora te modernim energetski neovisnim i održivim projektima; te ekologija, što uključuje i oplemenjivanje prostora poticanom malom i ekološkom poljoprivredom.


 Davor Jurčić pozvao je sve Kastavce da cijene vlastiti glas, informiraju se i ne propuste glasati u drugom krugu.


– Ne prepuštajte slučaju i onima koji će iz osobnog interesa sigurno otići na glasanje da odrede 4 godine naše zajedničke budućnosti. Bez obzira koga ćete podržati, smatram da je presudno za zdravu politiku u Kastvu da što više ljudi izrazi svoje mišljenje 4. lipnja, rekao je Jurčić.