Mirna luda noć

Doček Nove godine u Primorsko-goranskoj županiji prošao bez incidenata

Šarlota Brnčić

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler



RIJEKA Doček Nove godine u Primorsko-goranskoj županiji prošao je, na sreću, bez incidenata i težih posljedica, a kako nam je potvrđeno iz Policijske uprave primorsko-goranske bilo je dvadeset većih javnih okupljanja. Na već tradicionalnom dočeku Nove godine na Korzu evidentirano je oko tri tisuće posjetitelja, a nisu zabilježena narušavanja javnog reda i mira ili ozlijeđivanja uslijed korištenja niza raznih pirotehničkih sredstava kojih je, već uobičajeno, bilo u izobilju. Na dočeku u Opatiji evidentirano je oko 1.500 posjetitelja, a i taj je doček protekao bez narušavanja i problema.


– Nigdje nisu zabilježena protupravna ponašanja, a dogodile su se samo dvije prometne nesreće, no bez ozlijeđenih sudionika te samo sa materijalnom štetom, priopćeno nam je iz policije. Kao jedini, značajniji događaj istakli su požar koji je u Matuljima, na parkiralištu kod kućnog broja 22 Ulice 43. istarske divizije, izbio na teretnom vozilu marke Scania, slovenskih nacionalnih oznaka. U požaru je izgorio motor, kabina i veći dio tog tegljača, a na koji je način došlo do nicanja plamena, utvrditi će se policijskim očevidom. Zaslužni za gašenje vatrom zahvaćene Scanije su pripadnici opatijske Javne vatrogasne postrojbe koji su nakon dojave u 2.27 sati na mjestu događaja intervenirali sa dva vatrogasna vozila i sedam gasitelja, te koji su požar brzo lokalizirali, a zatim ga i u potpunosti pogasili.


Drugih intervencija tijekom novogodišnje noći opatijski vatrogasci nisu imali, ali su zato riječki vatrogasci u čak četiri navrata iza ponoći morali izlaziti na teren zbog niza zapaljenih kontejnera za smeće. Prva intervencija uslijedila je već oko ponoći nakon dojave o požaru kontejnera u Kvaternikovoj ulici. Samo dvadeset minuta kasnije iznova su alarmirani dojavom o požaru kontejnera, ovoga puta u Ulici Viktora Cara Emina. Situacija se tada malo primirila dok oko 2 sata ujutro nije opet stigla dojava da gori kontejner u Ulici Marija Špilera, a samo osam minuta kasnije o još jednom zapaljenom kontejneru kod kućnog broja 11 Delničke ulice.