Riječi hvale za kolegu

Civilna zaštita PGŽ dala podršku Škalameri: ‘Zar je potrebno plemenitog spasioca provoditi do suda s lisicama na rukama?’

P. N.

Matko Škalamera / Snimio Silvano JEŽINA

Matko Škalamera / Snimio Silvano JEŽINA

'Nemojmo vješati ljude bez suđenja. Matko Škalamera ima našu punu podršku da kao svaki građanin RH svoju obranu iznese pred sudom bez da se pritom provodi javni linč na osnovnu jedne prijave koja duboko vjerujemo nije istinita. Matko izdrži!!', zaključuju pripadnici Civilne zaštite PGŽ



 


Pripadnici Civilne zaštite PGŽ uputili su podršku pročelniku Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Rijeka, Matku Škalameri.


‘Kao dugogodišnje kolege Matka Škalamere iz sustava civilne zaštite koristimo ovu priliku kako bi vam se javno obratili, a iz razloga što su mnogi od vas javno iznijeli svoje viđenje pa i stav vezano za medijski eksponirani događaj na Viškovu. Naravno da smo svi duboko potreseni onime što smo imali prilike pročitati u medijima. Naravno da svi osuđujemo svaki oblik nasilja. No isto tako smo jako zabrinuti činjenicom da je presuda već donesena a da istraga nije završena niti je ijedno ročište zakazano’, poručuju iz Civilne zaštite PGŽ.




‘Iako smo dugogodišnji prijatelji Matka Škalamere, osobe koja je nesebično stotinu puta spasila tuđe živote, ne želimo biti njegovi advokati, želimo samo apelirati na svih da se suzdrže od iznošenja zaključaka i komentara dok je postupak u tijeku. Pustimo policijskoj istrazi i kasnije sudskom procesu da se utvrde sve činjenice, i da oni koji su postupali protivno zakonu snose sankcije’. Ali nemojmo vješati ljude bez suđenja’, ističu pripadnici Civilne zaštite PGŽ.


‘Isto tako dajmo malo više poštovanja i zaštite digniteta osobi koja ima više tisuća sati volonterskog rada vrlo često u uvjetima u kojima su mnogi od nas uključujući Matka Škalamera riskirali vlastite živote. Pa zar je doista potrebno takvu osobu provoditi do suda s lisicama na rukama?’, naglašavaju pripadnici Civilne zaštite PGŽ.


‘Nismo imali prilike vidjeti neke gradonačelnike ili saborske zastupnike da se tako privode, i to za mnogo ozbiljnija (ne)djela. Matko Škalamera ima našu punu podršku da kao svaki građanin Republike Hrvatske svoju obranu iznese pred sudom bez da se pritom provodi javni linč na osnovnu jedne prijave koja duboko vjerujemo nije istinita. Matko izdrži!!’, zaključuju pripadnici Civilne zaštite PGŽ.