Šesti bal

Botel Marina: Karolina Riječka zvijezda među lijepim krinolinama

Sandy Uran

Za 35. godišnjicu Riječkog karnevala Bal krinolina protekao je u znaku riječke heroine. Dame su bile odjevene kao Karolina Riječka, a muškarci kao engleski komodori



RIJEKA Dame u prelijepim krinolinama i večernjim haljinama i gospoda u frakovima i večernjim odijelima nazočili su šestom Balu krinolina na Botelu Marina, što ga je organizirala Karnevalska udruga Veseli Oldtimeri u suradnji s Botelom Marina. Bal je imao i humanitarnu notu. Prikupljeno je više od tisuću eura za pomoć Sigurnoj kući u Rijeci. Iznos će biti uplaćen Udruzi U.Z.O.R., koja vodi Sigurnu kuću u stručnom i materijalnom pogledu.


Bal su prigodnim plesom inaugurirali predsjednica Veselih Oldtimera Đurđica Margetić sa suprugom Ivicom i Meštar Toni s kraljicom karnevala Ivom Ciceran. Balu su nazočili poznati Riječani, ali i predstavnici karnevalskih udruga iz Italije, Mirandole, Padove i Venecije, iz Bele Crkve i Pančeva iz Srbije te Slovenci iz Ptuja. Za izvrsnu atmosferu na plesnom podiju pobrinuo se Big band Josipa Forembachera i Sejo.


Elegantni bal 


Veseli Oldtimeri su uz koreografirani nastup predstavili ovogodišnji kostim posvećen riječkoj heroini, Karolini Riječkoj, uz glazbenu pratnju Tamare Brusić koja je izvela pjesmu iz istoimenog mjuzikla.


Snimio Marko Gracin


Snimio Marko Gracin





– Ovo je treća godina zaredom što dolazimo na Bal krinolina, a već 13 godina dolazimo na Riječki karneval. Razlika između vašeg i našeg karnevala je u tome što se kod vas polaže puno računa na koreografiju i nastup grupe, dok se kod nas pridaje više pažnje samoj maski i karneval je nekako više formalan – rekao je predsjednik karnevalske grupe Morgana iz Novellarea Massimo Beltrami.


Gost i prijatelj Veselih Oldtimera Ratko Baretić rekao nam je:


– Ovo mi je treći Bal krinolina na kojem sam prisutan. Jako mi se sviđa. To je zaista lijepi, elegantni bal. Ove godine bal ima i humanitarnu notu što je doista dobro i pozdravljam takvu inicijativu.


– Ovo mi je prvi put što sam na ovom balu, a odazvala sam se pozivu organizatorice bala Đurđice Margetić. Maškare pratimo premda nismo pretjerano aktivni. Posebno mi je drago da smo dobili priliku biti na ovome balu. Moram priznati da nemamo često priliku dobiti neku donaciju, tako da nam je posebno važno što se prikupljaju sredstva za Sigurnu kuću u Rijeci. Lijepu haljinu imam zahvaljujući gospođi Eleonori iz Udruge Veseli Oldtimeri koja je mene i moje kolegice posavjetovala – rekla je predstavnica U.Z.O.R.-a Paula Bogović.


Izložba fotografija 


Predsjednica Veselih Oldtimera Đurđica Margetić zaslužna je za organizaciju ovog bala na kojem se mogla razgledati i prigodna izložba fotografija uz aktivnosti Udruge tijekom godina.


– Za 35. godišnjicu Riječkog karnevala Bal krinolina je u znaku riječke heroine Karoline Riječke. Dame su odjevene kao Karolina Riječka, a muškarci kao engleski komodori. Balom želimo pomoći ženama žrtvama nasilja i zato sva prikupljena sredstva idu za Sigurnu kuću u Rijeci. Zahvaljujem se sponzorima te pokrovitelju bala, Primorsko-goranskoj županiji. Posebno mi je drago što su na bal došli naši gosti iz Italije, Srbije i Slovenije – kazala je Margetić.