Županijski vijećnik HDZ-a

Beaković: Ne bojim se tužbe za klevetu, Komadina kontrolira kriminalnu hobotnicu

Damir Cupać

Dinko Beaković, Foto: I. TOMIĆ

Dinko Beaković, Foto: I. TOMIĆ

Beaković će početkom sljedećeg tjedna posjetiti nadležna tijela kako bi vidio koje su mogućnosti za podizanje kaznene prijave protiv župana jer, kako je rekao, kao sportaš ne odustaje od igre koja je počela



RIJEKA Županijski vijećnik HDZ-a Dinko Beaković poručio je županu Zlatku Komadini da se ne boji njegovih tužbi za klevetu i da će nastaviti radciti na raskrinkavanju kriminalne hobotnice koju župan kontrolira sto posto.


Beaković će početkom sljedećeg tjedna posjetiti nadležna tijela kako bi vidio koje su mogućnosti za podizanje kaznene prijave protiv župana jer, kako je rekao, kao sportaš ne odustaje od igre koja je počela.


Na konferenciji za novinare bio je i Marin Žepina koji se prijavio na natječaj na kojemu je za ravnatelja Lučke uprave Opatija, Lovran, Moščenička Draga izabran Fernando Kirigin.




– Povjerenstvo je ocijenilo da nisam ispunio natječajne uvjete jer da nisam imao dovoljno radnog staža, iako je to potpuno netočno. Bez ikakvog razloga su me eliminirali, a izbor Kirigina i cijeli natječaj je farsa jer upravo on ne ispunjava natječajne uvjete. Bilo je od njega puno boljih kandidata, ljudi s doktoratom, izjavio je Žepina. On je potvrdio da je član HDZ-a i najavio je žalbu na rješenje.


– Ali ne mogu se još uvijek žaliti jer nisam dobio nazad moju dokumentaciju, a što oni trebaju napraviti. Bojim se da neki dokumenti ne bi nestali s obzirom na ono što se događa, ocijenio je Žepina.


Beaković je uvjeren da ovaj natječaj, kao i natječaj za izbor ravnateljice Fortice svjedoči da kriminalna hobotnica postoji.


– U Upravnom vijeću lučke uprave Komadina je postavio tri od pet članova, a od ta tri dva su bila u povjerenstvu koje je provodilo natječaj. I upravo to povjerenstvo eliminira čovjeka koji je ispunio sve natječajne uvjete. Lako je provjeriti da je Žepina zaposlen od 2009. godine i da mu je kroz cijelo vrijeme plaćan mirovinski staž. Ali bilo ga je bitno eliminirati. U isto vrijeme biraju Kirigina koji je predsjednik opatijskog SDP-a, gradski vijećnik, predsjednik opatijskog sportskog saveza, predsjednik komisije za izbor i imenovanja, predsjednik odbora za prostorno planiranje, član Upravnog vijeća Thalassotherapije.


Nije bez posla i bez kruha da ga treba uhljebiti. Iz aviona je vidljivo što se u ovom slučaju radi.


Kao i u izboru ravnatelja Fortice najprije se javi Ankica Šajbić, a onda odustane od kandidature u korist dotadašnje ravnateljice da bi bila nagrađena mjestom u Malom Kertecu.


Sve je to izrežirano. Ako to nije kriminalna hobotnica, onda ne znam što je. Ako župan nije znao, hoće li se ispričati za ovu svinjariju, za unaprijed izrežirane natječaje.


Uvjeren sam da župan kontrolira u potpunosti cijeli sustav, optužuje uspješne gradove kojima su na čelu HDZ-ovci, a podržava one u kojima je na vlasti SDP, uvjeren je Beaković.


Dodao je i da se na zadnjoj Županijskoj skupštini trgovalo amandmanima i da će izvijestiti javnost i o tome.