Opet na birališta

BLIŽE SE MJESNI IZBORI Natječe se 970 kandidata, predano je 160 lista, najviše ih je u MO Podvežica

Damir Cupać

Foto: Sergej Drechsler

Foto: Sergej Drechsler

Najviše kandidacijskih lista predano je za Mjesni odbor Podvežica, 9 lista, mjesne odbore Srdoči i Škurinjska Draga 8 lista te mjesne odbore Brajda-Dolac, Gornja Vežica, Gornji Zamet i Kozala – 7 lista



RIJEKA Iako su na jedvite jade raspisani zbog političke blokade Gradskoga vijeća rušenjem kvoruma, izbori za mjesnu samoupravu održat će se 2. prosinca 2018. godine u 34 riječka mjesna odbora. Potvrdili su to u izbornoj komisiji koja je do 12. studenoga ove godine zaprimala kandidacijske liste.


– U roku od 14 dana od dana stupanja na snagu Odluke o raspisivanju izbora, do 12. studenoga 2018. godine do 24 sata, svoja očitovanja o prihvaćanju kandidature ovjerilo je 970 kandidata. Ukupno je predano više od 160 kandidacijskih lista, a točan broj kandidata i lista bit će objavljeni u roku od 72 sata od isteka roka propisanog za postupak kandidiranja i podnošenja kandidacijskih lista, odnosno do 15. studenoga 2018. godine do 24 sata. Kandidacijske liste predane su za sva 34 mjesna odbora, izjavio je predsjednik Izborne komisije Marijan Vundać.


Najviše kandidacijskih lista predano je za Mjesni odbor Podvežica, devet lista, mjesne odbore Srdoči i Škurinjska Draga, osam lista, te mjesne odbore Brajda-Dolac, Gornja Vežica, Gornji Zamet i Kozala – 7 lista.




Na pitanje je li bilo prigovora kada je riječ o kandidacijskom postupku, Vundać je pojasnio da je pristigao jedan prigovor i to Liste za Rijeku na imenovanje članova proširenog sastava Izbornog povjerenstva za provedbu izbora.


– Nakon što je Izborno povjerenstvo odbilo prigovor kao neosnovan, podnesena je žalba Uredu državne uprave u Primorsko-goranskoj županiji. Ured države uprave odbio je žalbu kao neosnovanu, naveo je Vundać.


Nakon što se objave sve pravovovaljne kandidacijske liste za izbor članova vijeća mjesnih odbora, započinje izborna promidžba koja traje zaključno do 30. studenoga do 24 sata. U međuvremenu će Izborno povjerenstvo odrediti biračka mjesta za glasovanje s naznakom koji birači imaju pravo glasovati na pojedinim mjestima, a isto tako imenovat će i članove biračkih odbora za sva biračka mjesta.