Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
19. veljače 2020.
Ispis članka: ATRAKTIVNA MANIFESTACIJA Festival craft piva i roštilja: Picnic kod Guvera 11. i 12. svibnja - Novi List

NoviList.hr

ATRAKTIVNA MANIFESTACIJA Festival craft piva i roštilja: Picnic kod Guvera 11. i 12. svibnja

U prekrasnom ambijentu

8. svibanj 2018 19:22

Napisao: Biljana Savić

Foto S. Ježina

RIJEKA U riječkom Boom Baru najavljeno je prvo izdanje Picnica, festivala craft piva i roštilja koji će u organizaciji tvrtke Beercoin i produkciji Boom Bara biti održan 11. i 12. svibnja, u parku Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka - Guvernerove palače. U tom prekrasnom ambijentu bit će 12 štandova na kojima će se točiti pivo, a 4 štanda nudit će gastronomsku ponudu, uključujući tatarske bifteke, pršut i razna jela s roštilja. U ime organizatora festival je predstavila Adriana Battistella koja je istaknula da će Picnic posjetiteljima ponuditi uživanje u vrhunskom craft pivu te zalogajima u pripremi majstora roštilja.

– Bit će to izvrstan spoj ambijenta i uživanja u pivu poznatih craft pivara i gastro delicijama, ali i u bogatom zabavnom programu, najavila je Battistella.
Festival će oba dana biti održavan od 17 do 2 sata, ulaz će prvoga dana biti slobodan za posjetitelje, dok će u subotu koštati 30 kuna. U petak, 11. svibnja, posjetitelje će zabavljati Two Stupid Dogs te DJ Alen Tibljaš, dok će u subotu nastupiti bendovi Coffee Shop Acoustic i jedan od najpoznatijih hrvatskih bandova – Vatra. Specifičnost će biti i sredstvo plaćanja – Beercoin, posebna valuta koju će posjetitelji moći dobiti u zamjenu za novac na blagajnama festivala, a organizator priprema još zanimljivih novosti i iznenađenja pa je za vjerovati da će Rijeka dobiti jednu doista zanimljivu, sadržajnu i atraktivnu manifestaciju.

Svoje sudjelovanje najavile su pivovare San Servolo, Garden Brewery, Zmajska, Medvedgrad, 5th Element, Bura Brew, Prvo Viško pivo, Varionica, Vergal Beer, Mas Plenum, Rebel i Keller, a za pivsku podlogu, odnosno za fine zalogaje pobrinut će se Oštarija Fortica, Bar Bar, Nino's i McCain, dok će i ljubitelji sladoleda doći na svoje ponudom linije Nestle Ice Cream. Svoje posebno mjesto na Picnicu imat će Coca Cola i Barmen.hr, a pokrovitelji festivala su Inkognito, Papirna konfekcija Tisak i Storm Security.