'Car je gol'

AKCIJA MLADIH Riječki gradonačelnik prebija dugove gradske uprave preko leđa građana

Sanja Gašpert

Anet Trope i Vedran Vivoda

Anet Trope i Vedran Vivoda

Grad Rijeka je najskuplji grad za život i poslovanje u Hrvatskoj, a nudi najnižu kvalitetu života, kazao je Vedran Vivoda iz Akcije mladih na konferenciji za novinare nazvanoj »Car je gol – Obersnel dugove gradske uprave prebija preko leđa građana«



RIJEKA U gradu koji doživljava najveće iseljavanje u zadnjih 100 godina svoje povijesti, »simpatični« gradonačelnik odlučio je poslati još Riječana na put u bolje sutra.


Grad Rijeka je najskuplji grad za život i poslovanje u Hrvatskoj, a nudi najnižu kvalitetu života, kazao je Vedran Vivoda iz Akcije mladih na konferenciji za novinare nazvanoj »Car je gol – Obersnel dugove gradske uprave prebija preko leđa građana«.


Vivoda je kazao kako će »građani usluge Vodovoda i kanalizacije plaćati više u prosjeku od 14 posto«. Komunalna naknada je porasla u prosjeku 12 posto, iako smo svjedoci da je nekim poslovnim subjektima narasla i više od 100 posto. Energo je priča za sebe. Od 1. travnja prirodni plin je na riječkom skuplji za prosječnih 6,24 posto. Korisnici Energove plinske mreže i dalje plaćaju najskuplji prirodni plin u Hrvatskoj. Grijanje je i dalje najskuplje u Hrvatskoj. Grad Rijeka je jedini grad u Hrvatskoj koji je dva puta naplatio grobnu naknadu. Dodajmo tu nedavno poskupljenje struje, preskupi i za život opasni Autotrolej te poskupljenje odvoza komunalnog otpada koji poskupio prije godinu dana i to za 109 posto, istaknuo je Vivoda, dodajući kako do poskupljenja dolazi »zbog nesposobne vlasti u gradu, a ako i nije nesposobnost u pitanju, onda je to nepotizam«.




Anet Trope osvrnula se na ekološke probleme te kazala kako »Grad Rijeka radi sve da izgubi pitku i kvalitetnu vodu, a pravi dokaz za to je gaf zvan Marišćina, koja je napravljena iznad izvora Rječine koja je glavni izvor vode za Rijeku«.


– Činjenica je da Obersnel iz vijeća u vijeće kupovinom većine ili povećava cijene komunalnih i javnih usluga ili se dodatno zadužuje, a razina komunalnih i javnih usluga nikada nije bila na nižoj razini, kazala je Trope.