Vozim ti priču

5 pisaca, 5 taksista, 5 priča: Ovo je jedan od najcool riječkih projekata koje smo vidjeli u posljednje vrijeme

Portal Novilist.hr

FOTO/Vozim ti priču, YouTube

FOTO/Vozim ti priču, YouTube

18. Festival europske kratke priče obogaćen je projekcijom kratkih filmova nastalih u suradnji s riječkim taksistima i piscima.



Ovogodišnji 18. Festival europske kratke priče održava se u Zagrebu i Rijeci od 2.do 7. lipnja, a festival će imati i neobičan dodatak – projekciju kratkih filmova nastalih u suradnji s riječkim taksistima.


Pod nazivom “Vozim ti priču”, 5. lipnja u riječkom “OKC Palach” s početkom u 19 sati bit će prikazano pet filmova autora Maše Drndić i Igora Paulića.


U ovim se filmovima petero riječkih taksista i pisaca (jer tko umije pričati bolje od njih) susrelo s riječkim pričama koje ne govore samo o Rijeci.




Od vožnje i razgovora do teksta o tome kako su nastajale priče u projektu “Vozim ti priču”, moderator Vid Barić će razgovarati s autorima ove uzbudljive književne vožnje Rijekom.


Pet kratkih filmova nastalih u suradnji s riječkim taksistima i piscima možete premijerno pogledati na našem portalu.


U riječkim taksi pričama sudjeluju Dunja Matić, Željka Horvat Čeč, Davor Mandić, Tea Tulić i Milan Zagorac.


Ovaj projekt dio je programa Europske prijestolnice kulture.


Vozim ti priču s Dunjom Matić


Prva nam priča pripovijeda o identitetu grada Rijeke. Što Rijeku odvaja od ostalih gradova i po čemu je ona jedinstvena, otkrio je jedan od taksista u gradu koji teče.



Vozim ti priču s Teom Tulić


Noćna priča o prometnoj džungli u kojoj Tulić zanima koje bi životinje predstavljale taksije i taksiste.  Taksist tako priznaje da je u nedoumici, ali spominje jedan od simbola našeg grada – galeba.



Vozim ti priču sa Željkom Horvat Čeč


Priča čiju temu prati najčešće vrijeme u Rijeci – ono kišno. Realnu stvarnost ne samo našeg, već većine gradova u Hrvatskoj, između riječi su ispričali književnica Horvat Čeč i vozač taksija kojima je Rijeka postala druga adresa.



Vozim ti priču s Milanom Zagorcem


Taksistica Nataša koja je vozila priču i Milana Zagorca, priča o taksijima i promjeni posla, iz ženske perspektive.



Vozim ti priču s Davorom Mandićem



Mandić nam otkriva gdje će mu biti nova adresa, a s vozačem taksija se raspričao i o jednoj državi za koju zaključuju da je zemlja vina i sunca.