Radionica Kameleoni

Učenici u Novom upoznali se s keramikom i origamijem

Nataša Car



NOVI VINODOLSKI GDCK Novi Vinodolski ponovo je organizirao likovnu radionicu Kameleoni na kojoj su djeca ove godine upoznata s radom u keramici, ali i japanskom tehnikom origami. Djeca su izrađivala ribice, kuće, crkve, vaze i još mnogo drugih keramičkih ukrasa.


Radionicu su vodile prof. Klaudija Hreljac-Ninić i Višnja Maričić, a pohađalo ju je 12 učenika Osnovne škole Ivana Mažuranića, uglavnom iz nižih razreda. Osim keramičkih umjetničkih djela, učenici su izrađivali i origami, što je japanska tehnika izrađivanja raznih oblika od papira.


Djeca su izradila kapice, čašice i kutijice, ali i kompliciranije radove kao što je ždral. Na izložbi organiziranoj u prostoru Društva prezentirano je stotinjak radova što su ih izradila djeca. Kako je ovo godina velikih obljetnica Hrvatskog Crvenog križa, ravnateljica je polaznicima radionice podijelila majice s logom radionice.




Također je pozvala roditelje da dovedu djecu na ljetnu manifestaciju Okolotorno gdje će biti izloženi dječji radovi i da se pridruže na štandu GDCK-a Novi Vinodolski. Radionicu su sufinancirali Centar za kulturu Grada Novog Vinodolskog te donacije roditelja.