U subotu svi u Crikvenicu

Prvo fritaja od šparuga i tisuću jaja, a potom vespe i oldtajmeri

P. N.



Stiglo je vrijeme i za uživanje u gastro poslasticama na otvorenom. Već ove subote, 7. svibnja, u 11 sati crikvenički Trg Stjepana Radića nakratko će postati velika kuhinja. Što će se kuhati i zašto je centar Crikvenice nezaobilazna postaja za vikend?


Za početak, u velikoj će se tavi pripremati slasna fritaja od šparuga, a recept za savršenu kombinaciju okusa glasi: 30-ak kg šparoga, 1000 jaja, maslinovo ulje, mladi luk, pršut i slanina. Da bi crikvenička fritaja imala poseban i bogatiji okus, dodat će se i jedan tajni sastojak, koji će se otkriti prilikom kušanja.


 




Naravno, da bi doživljaj bio potpun, dodat će se i glazbeni začin, a za veselu i ugodnu atmosferu i osmijeh na licu posjetitelja pobrinut će se tamburaški sastav “Klamaruša”. Zabavni će program potrajati sve do poslijepodnevnih sati.


 


Centar Crikvenice istoga dana, 7. svibnja, posjetit će posebni i pomalo nesvakidašnji gosti.


Jutro je rezervirano za motocikle, a poslijepodne za automobile, no krenimo redom.


Vespa klub iz susjednoga Novog Vinodolskog organizira skup ljubitelja i vlasnika vespi, na kojemu će sudjelovati “vespaši” iz cijele Hrvatske. Nakon vožnje Vinodolom, oko 11 sati će se zaustaviti na crikveničkome Trgu Stjepana Radića, gdje će otprilike sat vremena posjetitelji moći razgledavati ove legendarne motore, među kojima će se naći i rijetki primjerci.


Poslijepodnevni su pak sati također rezervirani za limene ljepotane – oldtajmere, jer Crikvenica je cilj “20. međunarodnoga susreta – Oldtimer Auto Rally”. Ovo tradicionalno sportsko-turističko događanje u organizaciji Oldtimer kluba Rijeka kreće s riječkoga Korza, a vjerujemo da će brojni posjetitelji crikveničke rivijere s oduševljenjem pogledati prekrasne automobile, koji će biti izloženi u centru Crikvenice od 16 sati.


 


Svježi morski zrak, uživanje na proljetnom suncu, ukusna fritaja od šparuga, veselo društvo i primorska glazba recept su za opušten i ugodan vikend u Crikvenici.


 


Organizator “Fritaje od šparuga” je “Ekskluziva” d.o.o. Rijeka, a pokrovitelji Turistička zajednica Grada Crikvenice i Grad Crikvenica.