Bakteriološko onečišćenje

Preporučeno prokuhavanje vode za piće u Triblju

Nataša Car

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Zbog minimalnog bakteriološkog onečišćenja u Triblju, preporuka je Nastavnog zavoda za javno zdravstvo prokuhavanje vode namijenjene za piće najmanje 3 minute te čuvanje prokuhane vode na hladnome u istim posudama kojima je prokuhavanjem postignut solidan dezinfekcijski učinak



TRIBALJ Na stranicama Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i Vodovoda Žrnovnice stavljena je obavijest o prokuhavanju vode u mjestu Tribalj. Preporuka o prokuhavanju vode ostaje na snazi do daljnjega.


Zbog minimalnog bakteriološkog onečišćenja u Triblju, preporuka je Nastavnog zavoda za javno zdravstvo prokuhavanje vode namijenjene za piće najmanje 3 minute te čuvanje prokuhane vode na hladnome u istim posudama kojima je prokuhavanjem postignut solidan dezinfekcijski učinak.


Uzorak vode za ljudsku potrošnju uzet je u Triblju 17. siječnja u sklopu monitoringa Ministarstva zdravstva, a mjera će se provoditi do normalizacije stanja u vodoopskrbi, odnosno do dobivanja zdravstveno ispravnog uzorka. U ponedjeljak bi se trebali doznati rezultati posljednjeg nalaza.