Zdravstveni turizam

Počinje Crikvenica International Health Tourism

Barbara Čalušić

Snimio: Vedran Karuza

Snimio: Vedran Karuza

Ovo je jedan od najznačajnijih skupova u Hrvatskoj i regiji u zdravstvenom turizmu na kojem sudjeluju stručnjaci koji se bave edukacijom i znanošću o ovom području



Više od 150 domaćih i inozemnih stručnjaka iz područja zdravstvenog turizma okupit će se danas na šestom izdanju Crikvenica International Health Tourism konferenciju u hotelu Omorika u Crikvenici. Ovogodišnji predavači dolaze iz Amerike, Velike Britanije, Malezije, Norveške, Njemačke, Poljske, Francuske, Slovačke, Mađarske i Hrvatske, a konferenciju organiziraju Turistička zajednica grada Crikvenice, Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera i Thalassotherapia Crikvenica. Konferencija se održava u okviru slavljeničke godine crikveničke rivijere, u kojoj se obilježava 130 godina turizma u Crikvenici.


– Ovo je jedan od najznačajnijih skupova u Hrvatskoj i regiji u zdravstvenom turizmu na kojem sudjeluju stručnjaci koji se bave edukacijom i znanošću o ovom području. U sklopu akademskog dijela konferencije bit će predstavljeni rezultati istraživanja na globalnoj i nacionalnoj razini. Prvi put će biti predstavljeni rezultati istraživanja o percepciji Kineza o zdravstvenom turizmu na Kvarneru i u Hrvatskoj – kaže predsjednik Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera doc. dr. Vladimir Mozetič.


Neke od tema koje će biti obrađene na konferenciji su razvoj strategije u zdravstvenom turizmu za bolnice i klinike, zdravstveni sustav Malezije kao zemlje s najrazvijenijim zdravstvenim turizmom na svijetu, zatim kako koristiti povjerenje u izgradnji branda države, bolnica i ljudi, privlačenje međunarodnih pacijenata, akreditacija u zdravstvenim ustanovama, povećanje vidljivosti zdravstveno-turističke ponude Hrvatske na internetu i ostale.




Danas je na rasporedu i radionica u organizaciji Oslo University Hospital s temom »Norveški program za klimatsku terapiju u inozemstvu – koji se procesi trebaju postići za poslovno partnerstvo između Sveučilišne bolnice u Oslu i stranih medicinskih ustanova«, a u sklopu koje će biti predstavljena četiri znanstvena rada. Sutra su na rasporedu preostale dvije radionice koju će održati tvrtka Global Clinic Rating na temu »Reputacija klinike = Prihod klinike« te facilitatorska agencija France Surgery s predavanjem na temu »Budućnost kontinuirane zdravstvene njege: od ranih početaka do digitalnih zdravstvenih rješenja«.