Uživaju u Hrvatskoj

Ovaj je njemački par već 31 godinu vjeran Dramlju. Kažu da im je najbitniji – mir

Nataša Car

Foto Nataša Car

Foto Nataša Car

Dramalj je malo, ugodno mjesto, sviđaju nam se plaže i šetnice, ali uživamo i u širem okruženju – rekao je Klaus Hemschenherm iz Hamma koji crikveničku rivijeru smatra drugim domom



DRAMALJ – Supružnici Klaus i Doris Hemschenherm iz njemačkog Hamma vole putovati, a jednom godišnje obavezno posjete Dramalj. I tako već 31 godinu. Dolaze uglavnom izvan glavne sezone kako bi izbjegli ljetnu gužvu, a ugodnom boravku u mjestu pridonosi obitelj Mužević kod koje odsjedaju.


Nijemci u velikom broju posjećuju Crikvenicu, a poznati su i po svojoj lojalnosti. Obitelj Hemschenherm Dramlju je vjerna već više od tri desetljeća. Odgovara im mirnije okruženje pa dolaze uglavnom u svibnju i lipnju ili rujnu.


– Dramalj je malo, ugodno mjesto, sviđaju nam se plaže i šetnice, ali uživamo i u širem okruženju – rekao je gospodin Klaus koji crikveničku rivijeru smatra drugim domom.


Često na izletima




Iz Hamma koji se nalazi u blizini Dortmunda dolaze automobilom. Prije su dovodili i gliser s kojim su puno obišli. Iako više nemaju gliser, i dalje često idu na izlete. Dok borave u Dramlju, imaju u planu posjetiti Trst, Opatiju, Zagreb i Zadar. Na izlete često idu s iznajmljivačima Irenom i Damirom Muževićem.


– Oni su nam kao vodiči, ispričaju nam sve o atrakcijama – kaže Klaus Hemschenherm.


Osim izleta, uživaju u gastronomskoj ponudi.


– Vole ići u restorane, isprobavati nova mjesta i hranu – govori Irena Mužević. Dodaje da vole restoran Domino u Dramlju, a nedavno su posjetili i Studec s kojim su bili jako zadovoljni. Sva nova iskustva u restoranima i izvan njih gospodin Klaus obavezno snimi kamerom i nakon toga napravi video. Njihova iznajmljivačica je istaknula da ima talent za snimanje i uređivanje videa. Osim u izradi videa, Klaus uživa i tenisu i astronomiji. Doma ima teleskop, a na pitanje nosi li ga na godišnji, odgovara da je auto premalen za to. Njegova supruga uz tenis uživa i u plivanju.


Odlične recenzije


Irena i Damir Mužević počeli su se prije četiri godine baviti iznajmljivanjem.


– Oduvijek sam to htjela, volim raditi s gostima – rekla je gospođa Irena. Recenzije gostiju su odlične, a pohvale su stigle i od Klausa i Doris Hemschenherm. Njemački bračni par će nastaviti dolaziti u Dramalj koliko budu mogli.


Direktorica Turističke zajednice grada Crikvenice Marijana Biondić rekla je da se Crikvenica može pohvaliti mnogim dugogodišnjim gostima, nekima koji dolaze i više od 50 godina. Gospodin Klaus je rekao da ne znaju hoće li uspjeti proslaviti 50 godina ljetovanja u Dramlju, ali sve je moguće ako ih zdravlje posluži. Marijana Biondić je zaključila da je ova destinacija zdravlja sa svojom blagom klimom onda idealno mjesto za odmor.


Dugogodišnji njemački gosti od predstavnika Turističke zajednice grada Crikvenice dobili su prigodne darove.