Luksuzni objekt u Selcu

Na mjestu derutne Jadranke niče ekskluzivni hotel Amabilis

Mira Krajnović Zeljak

Površina hotela je 4.000 četvornih metara, unutar kojih će biti sobe sa 60 ležajeva, wellness, restoran, kafić te, kao posebna ponuda, poliklinika za estetske tretmane. Vrijednost investicije je 7 milijuna eura



U akvatoriju ispred hotela bit će uređeno vlastito privezište za dvadesetak većih brodova te plaža



– Vrijednost investicije je sedam milijuna eura, a realizira se putem kredita Erste banke. Hotel će se zvati »Amabilis«, po nekadašnjem nazivu Vila Amabilis, što znači lijepo.


Površina hotela je četiri tisuće četvornih metara. Hotel će biti u kategoriji pet zvjezdica, a imat će šezdeset ležajeva. Od sadržaja tu će biti wellness, restoran, kafić i ostalo što hotel tako visoke kategorije ima, a kao posebnu ponudu, imat će i polikliniku za estetske tretmane, koja će zasigurno privući brojnu klijentelu iz Hrvatske i Europe.U akvatoriju ispred hotela bit će uređeno vlastito privezište za dvadesetak većih brodova te plaža za koju će se zatražiti koncesija – dodala je Mirjana Dragaš.


Izvođač radova je zagrebačka građevinska tvrtka »Kamgrad«, koja je odabrana za izgradnju hotela jer ima iskustva u građenju ovakvih objekata.


– Nadam se da će se izvođač držati zadanih rokova – dodaje direktorica, ističući da je to samo nastavak zacrtanih projekata Primorskih hotela, jer nakon izgradnje apartmanskog naselja  u nekadašnjem TN Jadranka, koje je kategorizirano s visoke četiri zvjezdice, a u kojem u ljetnim mjesecima boravi i do tisuću gostiju u luksuznim apartmanima, za sljedeću godinu najavljuje se gradnja još jednog hotela u prostorima toga naselja. Hotel će raditi tijekom čitave godine, a zapošljavat će između trideset i četrdeset ljudi. 


– Nadamo se da će se ovakvim investicijama u turizmu crikveničkoj rivijeri vratiti nekadašnji sjaj i da će i ostali investitori krenuti u uređenje svojih hotelskih objekata, dodala je direktorica Dragaš.