Kqao i do sada

Kamp Uvala Slana radit će već za Uskrs?

Nataša Car

Novi zakupac odlučio je da će kamp raditi kao i do sada / Snimila Nataša CAR

Novi zakupac odlučio je da će kamp raditi kao i do sada / Snimila Nataša CAR

Želja je vlasnika i voditelja kampa otvoriti već za Uskrs, no pitanje je hoće li u tako kratkom roku dobiti sve potrebne dozvole za početak rada svih turističkih sadržaja u Uvali Slana



SELCE Nakon dramatične situacije koja se u kampu razvila prošlo ljeto, nije se znalo što je moguće očekivati ove godinu. No, nedavno smo ipak došli do informacije da kamp uskoro otvara vrata.


U razgovoru s novim voditeljem kampa doznali smo da će kamp dovesti u red, a osim osnovnih elemenata, planira se osposobljavanje bazena i rješavanje problema klimatizacije hotela.


Podsjetimo, prošle godine korisnici kampa dobili su obavijest da moraju trajno napustiti posjed. Neki kampisti ondje ljetuju već desteljećima pa je obavijest uzrokovala šok, a istaknuli su i da bi bilo iznimno teško isprazniti posjed jer bi za uklanjanje kamp kućica bile potrebne dizalice i šleperi. Stalni korisnici kampa su stoga odbili napustiti njima omiljeno mjesto za ljetovanje pa je novi zakupac Danijel Dunatov odlučio da će kamp raditi kao i do sada.




Kamp Uvala Slana je u vlasništvu Republike Hrvatske, a Ministarstvo državne imovine ga daje u zakup na određeno vrijeme. Dunatov je kamp u zakup dobio na 5 godina, a na posjedu kojim upravlja nalazi se oko 160 parcela na kojima su kućice stalnih korisnika kampa, zatim hotel Club Vala s 12 apartmana i 3 sobe te 30 parcela za ostale turiste, od kojih zasada polovinu zauzimaju mobilne kućice u vlasništvu Cluba Adriatic koji je prošle godine kupio Jadran d.d.


Kod zaposlenika najvažnija kvaliteta


Od novog voditelja kampa Marina Tomulića doznali smo kako se pripremaju za sezonu i što gosti mogu očekivati ovo ljeto.


– Naša je želja otvoriti već za Uskrs, no kritična točka je dobivanje svih zakonskih dozvola do tada, rekao je Tomulić i dodao da se nada da će im državne strukture izići u susret po tom pitanju.


Svjestan je da bi zbog kratkog roka ipak moglo doći do odgode otvorenja, no nada se da će ipak uspjeti.


Osposobit ćemo bazen koji nije radio nekoliko godina – Marin Tomulić / Snimila Nataša CAR


Osposobit ćemo bazen koji nije radio nekoliko godina – Marin Tomulić / Snimila Nataša CAR



Uz Tomulića stalno je zaposleno još četvero djelatnika, a još se traže i recepcionari, čistači, kućni majstori i drugi djelatnici.


– Kvalitetni ljudi su imperativ u turizmu, naglasio je Tomulić.


Osim samog održavanja kampa, treba voditi računa i o sadržajima unutar njega pa bi tako, primjerice, wellness i fitness u hotelu voljeli dati u najam pod uvjetom da vođenje tog dijela preuzme kvalificirana osoba.


No, prva stvar na rasporedu je osposobljavanje kampa.


– Treba očistiti posjed te sve objekte i sanitarije staviti u funkciju, objasnio je voditelj.


Osim tih osnovnih stvari, Tomulić je otkrio da planiraju investirati i u uređenje bazena te sustav ventilacije i klimatizacije u hotelu.


– Osposobit ćemo bazen koji nije radio par godina, otkrio je Tomulić, a što se tiče klimatizacije u hotelu koja je prijašnjih godina predstavljala problem, rekao je da su zatekli loše stanje te će se vjerojatno ugraditi novi sustav.


Domaći i strani gosti


– Imat ćemo lijepi restoran, radit će trgovina i kafić ispred hotela pa se nadamo da ovime ispunjavamo i više nego minimalne uvjete za kvalitetno poslovanje i zadovoljstvo gostiju, rekao je Tomulić.


A zadovoljstvo korisnika im je najvažniji cilj te smatraju da će prva godina poslovanja biti odraz svih budućih sezona.


– Budući da smo novi u ovom biznisu, moramo poloviti sve konce kako bismo odradili sezonu kako treba, zaključio je Tomulić te dodao da će nakon toga odlučivati o daljnjim koracima koji bi mogli uključiti podizanje kvalitete.


Što se tiče gostiju, očekuju se strani turisti i stalni korisnici kampa koji plaćaju paušal. Umjesto zimskog i ljetnog paušala koji su dosad plaćali, ove će godine plaćati cjelogodišnji paušal. Tomulić je naglasio da se ukupni iznos ne razlikuje puno od dosadašnjeg te je cijena minimalno korigirana. Dodao je da je većina korisnika to dobro prihvatila. – Korigirana je i cijena hotela, no sve prema tržišnim očekivanjima, rekao je Tomulić te je dodao da su od prošlog tjedna počeli primati rezervacije putem stranice Booking.com te su pojedine sobe i apartmani već popunjeni u glavnoj sezoni.


Ukoliko mobilne kućice koje se trenutačno još nalaze u kampu budu uklonjene, slobodne parcele također će biti stavljene u funkciju i bit će uvrštene u turističku ponudu.


– Motivirani smo za rad i kao rezultat u budućnosti vidimo razvoj, zadovoljstvo gostiju, a na kraju nadamo se i profit, zaključio je Tomulić.