Vremenske (ne)prilike

Zima nam se vratila: pogledajte kako izgleda bijeli Uskrs u Gorskom kotaru

Marinko Krmpotić



DELNICE Doba uskršnje, a raspoloženje – božićno! Naravno, za ovaj nesvakidašnji spoj dva velika kršćanska praznika krive su vremenske prilike koje su danas na području Gorskog kotara stvorile ono što je zaista vrlo rijetko – bijeli Uskrs!


Na svu sreću snijega nema toliko da bi ometao prometovanje. Točnije, palo ga je taman toliko da zabijeli šume i proplanke te stvori poseban ugođaj. Promet, koji je ionako vrlo slab jer je većina ljudi u obiteljskomn okružju, odvija se bez poteškoća ali uz nešto veći oprez zbog skliskog i na pojedinim mjestima snijegom prekrivenog kolnika.


Prognoza DHMZ-a za sutra glasi: Pretežno sunčano. U noći i ujutro na južnom Jadranu uz više oblaka još može biti ponekog pljuska, a u unutrašnjosti Dalmacije mjestimice kiše i susnježice. Vjetar slab do umjeren sjeverni. Na Jadranu jaka i olujna bura i sjeverni vjetar, prema kraju dana u slabljenju i okretanju na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od -2 do 3, u gorju i malo niža, na Jadranu od 3 do 8. Najviša dnevna uglavnom između 6 i 11, na Jadranu od 11 do 15 °C.