Brojne investicije

Zbog zatopljenja uranili komunalni radovi u Ravnoj Gori

Danijela Pleše



RAVNA GORA Netipično zimsko vrijeme za područje Ravne Gore donijelo je početak radova na infrastrukturi, o čemu nas je ukratko informirao načelnik Općine Mišel Šćuka.


– Što se tiče planova u 2019. godini, trudit ćemo se realizirati ono što smo zacrtali. Krenuli smo u Kupjaku, konkretno sanirati kanalizacijski otvor uz prometnicu, u blizini jedne stambene zgrade. Tu su nastajali veliki problemi pri svakoj većoj kiši zbog nedovoljne propusnosti otvora. Zbog toga su kuće u blizini redovno bile poplavljene i nastajale bi značajne štete. Također ćemo ove godine urediti prometnicu prema željezničkoj stanici u Kupjaku te staviti asfalt, što će spriječiti daljnje uništavanje prometnice.


U samoj Ravnoj Gori bit će izgrađena druga faza nogostupa u Ulici Ivana Mažuranića, u pravcu Osnovne škole. Dovršit će se i gradnja trga ispred crkve sv. Terezije Avilske te finiširati prometnica koja spaja područja Vrh i Bajt, s čime smo lani započeli, ali smo stali zbog nepovoljnog vremena. Novitete će imati i Ulica I. G. Kovačića, zapravo područje koje lokalni ljudi zovu Žablja dolina, gdje će se također krenuti u rješavanje odvodnje oborinskih voda.


Na području Starog Laza kreće izgradnja Vodovoda Cagar, investicije procijenjene na 1,2 milijuna kuna. Za kraj, krenut će se i s izgradnjom vrtića, što nas zapravo najviše čini ponosnima, jer ćemo ostvariti ono što smo i obećali uoči izbora – optimistično je izjavio načelnik Općine Ravna Gora Mišel Šćuka, u nadi da se zima neće vratiti.