Ekipa snova

UZ BOŽJU POMOĆ DO DRUGOG KRUGA: Put Kalinjingrada ispraćena delničko-fužinska navijačka postava u kojoj su i dva župnika

Marinko Krmpotić

SPREMNI ZA NOVE NOGOMETNE AVANTURE – Josip Knežević, Tadija Tomkić, Dražen Crnković, Matija Cindrić, Milan Mikloška, Tomislav Zečević, Josip Salopek i Tomislav Cindrić / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

SPREMNI ZA NOVE NOGOMETNE AVANTURE – Josip Knežević, Tadija Tomkić, Dražen Crnković, Matija Cindrić, Milan Mikloška, Tomislav Zečević, Josip Salopek i Tomislav Cindrić / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Vjerujem, ne samo u pobjedu danas, već i da ćemo proći skupinu, a u tom slučaju moglo bi se dogoditi da opet krenemo u Rusiju, kaže fužinski župnik Tomislav Zečević, a slično razmišlja i delnički župnik Tadija Tomkić, koji je ekipu opremio dresovima



Uz Božju pomoć pobijedit ćemo Nigeriju i s tri boda krenuti dalje! Zaključak je to što se sam po sebi nameće nakon što je jučer delničko-fužinska ekipa ispraćena na put prema Kalinjingradu.


Zazivanje Boga u ovom slučaju nije ni uzaludno, ni nelogično i to iz jednostavnog razloga što su dio ove osmočlane goranske ekipe i dva svećenika! Točnije, delnički župnik Tadija Tomkić i fužinski župnik Tomislav Zečević.


No, nisu njima ovo prve utakmice. Tomislav Zečević nam kaže da od djetinjstva prati hrvatsku reprezentaciju i bio je na brojnim utakmicama:


– Vjerujem, ne samo u pobjedu danas, već i da ćemo proći skupinu, a u tom slučaju moglo bi se dogoditi da opet krenemo u Rusiju – kaže Zečević, a slično razmišlja i Tadija Tomkić, koji je cijelu ekipu opremio lijepim hrvatskim dresovima.
 


Kim Il Sung




– Od kad znam za sebe pratim hrvatsku reprezentaciju i bio sam na brojnim utakmicama, a u Delnicama i Fužinama »naletio« sam na odličnu ekipu pa mi je sada veliki gušt pratiti naše nogometaše i kad god je to moguće krećem na put – rekao je velečasni Tomkić.


Ekipu koja je prigrlila delničkog i fužinskog župnika kao svoje rođene čine Fužinarci Josip Salopek i Josip Knežević, te Delničani Tomislav Cindrić, Matija Cindrić, Dražen Crnković i Milan Mikloška.


Naravno, svi oni iza sebe imaju velilk broj gostovanja, a priča je počela, kaže nam Salopek, kojega unutar ekipe zovu Kim Il Sung (tko zna zašto op.p.), u Austriji 2006. godine.


– Nakon toga pratimo svako europsko ili svjetsko prvenstvo na kojem igra Hrvatska, a jedino nismo mogli do Brazila jer nikako nismo uspjeli nabaviti ulaznice. Najbitniji dio uvijek je organizacija prije polaska i tu pažljivo tražimo kako naći što brži, ali i jednostavniji prijevoz i u tome i uspijevamo jer me svi slušaju. I moraju. – kaže »Kim Il« Salopek, a Josip Knežević, inače otac nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca i kapetana Rijeke Daria Kneževića, dodaje kako je njemu u toj ekipi nekako najlakše jer je »najmlađi«.


– Tempo je prilagodljiv nama »mlađima« i zbilja je užitak ići na ovakva putovanja koja čovjek pamti baš po tom druženju i uživanju – kaže Knežević, iza kojeg su već gostovanja u Islandu, Bugarskoj, Francuskoj, Austriji…



Uvjereni u pobjedu


O finacijskoj strani brine Tomislav Cindrić, koji je odmah po dolasku obavijestio sve da troškovi rastu za 300 eura jer se toliko treba dodatno platiti za kombi iz Poljske do Kalinjingrada. »Koliko?«, čulo se pitanje, a Cindrićev odgovor bio je: »Pa 600, rekao sam! Kaj si gluh?«.


Inače, svih osmero putnika za Kalinjingrad uvjerena je u pobjedu, pri čemu Cindrić naglašava da će Hrvatska »ukrotiti nigerijske lavove i od njih napraviti umiljate mačkice«.


Nadajmo se da će biti tako, a ovih osmero navijača koji će tome uživo svjedočiti jučer su iz Fužina krenuli prema Trstu pa će zrakoplovom za München gdje presjedaju u zrakoplov za Gdansk da bi iz Gdanska zadnjih 150 kilometara prešli kombijem.


I natrag isto tako, pri čemu se povratak očekuje u ponedjeljak. A ako Hrvatska nakon tri utakmice grupne faze uspije doći do drugog kruga, najvjerojatrnije će se iznova krenuti put Istoka!