Obljetnica

Mountain Riders: Delnički bikeri pravi humanitarci

Marinko Krmpotić

Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Dosad smo organizirali deset ljetnih moto susreta, sedam winter partija, pet blagoslova motora te tri druženja uz moto Mrazeve za najmlađe. Konstanta našeg rada je prikupljanje sredstava u razne dobrotvorne i humane svrhe, kaže Danijel Kezele



DELNICE Delnički Moto klub Mountain Riders ove godine slavi punih deset godina od trenutka kad su dobili prostor za rad. U tih deset godina vrijedni delnički bikeri taj su prostor u Supilovoj ulici odlično uredili i pretvorili ga u ishodište ne samo dobrih druženja i susreta, već mjesto stvaranja brojnih ideja, akcija i projekata.


Rad i zajedništvo


Upravo stoga obljetnica je obilježena prigodnim druženjem koje je Danijel Kezele, predsjednik MK Mountain Riders iskoristio kako bi podsjetio na kvalitetan rad delničkih bikera.


– Prvog lipnja 2007. godine preuzeli smo u najam prostor veličine oko 40 četvornih metara te počeli s prvim radovima. Izradili smo podove i stropove, postavili nove električne instalacije, postavili lamperiju, uredili šank, klupe, stolice i prozore. Osam mjeseci nakon početka radova, 23. veljače 2008. godine službeno smo otvorili svoje klupske prostorije, odnosno kako se to na engleskom kaže Club house. Dvije godine kasnije, točnije 24. listopada 2010. godine krenuli smo u radove uređenja dodatnih 40 četvornih metara i u okviru tih radova uredili smo kuhinju, sanitarne prostorije, skladišni prostor i drvarnicu te blagovaonicu.





Moto klub Mountain Riders osnovan je 26. rujna 2003. godine i naredne će godine petnaestu godišnjicu postojanja obilježiti organizacijom moto piknika i druženjem bikera u Delnicama. Za svoj rad nagrađeni su 2012. godine Godišnjom nagradom Grada Delnica te godinu dana kasnije Poveljom grada Delnica.



Naravno, sve ove godine plaćamo najam, struju i vodu za taj prostor od 80 četvornih metara i brinemo o tome da bude što kvalitetnije održavan. Mislim da se baš na ovom našem primjeru može vidjeti kako se s puno rada, truda, zajedništva i poštovanja može napraviti puno. Zahvaljujem svima koji su kroz ovih deset godina pripomogli u brojnim radovima, kao i zajednicu koja nas je prihvatila i kojoj se nastojimo odužiti kroz razne akcije.


– Do sada smo organizirali deset ljetnih moto susreta, sedam winter partija, pet blagoslova motora, te tri druženja uz moto Mrazeve za najmlađe. Konstanta našeg rada je prikupljanje sredstava u razne dobrotvorne i humane svrhe pa smo tako u posljednjih desetak godina, primjerice, prikupili 2.000 kuna za bolesnog dječaka Dominika Kruljca, tisuću kuna za djecu s posebnim potrebama, za klima uređaj u Domu za starije posobe u Radočaju 2.500 kuna, za pomoć bolesnoj djevojčici Katarini Bolf 6.500 kuna, za udrugu »Leptir« iz Delnica 5.000 kuna, a za djecu slabijeg imovinskog stanja u Dječjem vrtiću »Hlojkica« nabavili smo 500 igračaka.



Naš prostor je u kući koja je u vlasništvu Ane Mahalec kojoj zahvaljujemo na povjerenju, razumijevanju i susretljivosti i to od samog početka. Naime, prema bikerima često vlada negativan stav, ali gospođa Mahalec i cijela njena obitelj bili su od početka puni razumijevanja pa zaista možemo reći jer smo za najmodavca i suradnika dobili najbolju moguću osobu, govori Kezele koji napominje da je baš činjenica da su se imali gdje okupljati i planirati svoje aktivnosti bitno pomogla u realizaciji brojnih aktivnosti.



Eko akcije


Uz sve to naši članovi redovno sudjeluju na ekološkim akcijama, uređenju i čišćenju dječjih igrališta u Delnicama, a realizirali smo i akcije prikupljanja plastičnih čepova prikupivši 800 kg, a zarada je išla za Udrugu oboljelih od multipleskleroze te za Dominika Kruljca. Dobrovoljnim radnim akcijama uredili smo okoliš delničke skakaonice te Dječjeg vrtića Hlojkica, pomogli smo i pri opremanju logopedske ordinacije u Delnica, a redovno sudjeluju u akcijama dobrovoljnog darivanja krvi te tribinama sigurnosti u prometu, rekao je Kezele najavivši da će Ridersi i dalje nastojati biti što nazočniji u svom gradu.