Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 20° 6
Sutra: 20° 20° 6
22. rujna 2019.
Ispis članka: Mještani Slemena kod Lokava traže gradnju pješaškog mosta - Novi List

NoviList.hr

Mještani Slemena kod Lokava traže gradnju pješaškog mosta

Peticija

4. siječanj 2019 18:19

Napisao: Marinko Krmpotić

Mještani Slemena, dijela Lokava smještenog uz staru cestu Rijeka – Zagreb, nedavno su potpisali i predali peticiju kojom traže, zbog sigurnijeg prelaska te prometnice, izgradnju pješačkog mosta

Sleme ponad Lokava / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

LOKVE Mještani Slemena, dijela Lokava smještenog uz staru cestu Rijeka – Zagreb, nedavno su potpisali i predali peticiju kojom traže, zbog sigurnijeg prelaska te prometnice, izgradnju pješačkog mosta.

Kakvo je stanje s tim njihovim zahtjevom, pitala je na sjednici Općinskog vijeća Lokava Dijana Cenčić (SDP), a odgovarajući joj, načelnik Lokava Toni Štimac rekao je da su o tom prijedlogu vođeni razgovori s predstavnicima Hrvatskih cesta kako bi se iduće godine – dok bude trajala rekonstrukcija ceste od Lokava prema Rogoznom – možda realizirala i ta ideja.

– Na razradi te ideje se radi, ali zahtjev nije jednostavan jer se »stara« cesta Rijeka – Zagreb koristi za prijevoz specijalnih tereta pa bi taj most trebao biti prilično visoko, a ukoliko bude tako, onda bi problem mogao biti snijeg koji bi se na njemu skupljao i padao na prometnicu. U svakom slučaju, neko će se rješenje pokušati naći – rekao je načelnik Štimac.