Jubilej

Goranin: Delnički kuglači proslavili šest desetljeća rada

Danijela Pleše

Predsjednica Goranina Anamarija Petranović naglasila je da u klubu funkcioniraju kao obitelj jer žive u maloj sredini te postižu hvalevrijedne rezultate zahvaljujući svom predanom radu



DELNICE U 60 godina postojanja, Kuglački klub Goranin iz Delnica zahvaljujući generacijskom radu članova dugi niz godina postiže iznimne rezultate. Svečanu sjednicu otvorila je predsjednica Goranina Anamarija Petranović koja je naglasila da u klubu funkcioniraju kao mala obitelj jer žive u maloj sredini te postižu hvalevrijedne rezultate zahvaljujući svom predanom radu.


Čestitku za 60. rođendan zaželio je predsjednik Sportske zajednice Grada Delnica Dragan Naglić, naglasivši da mu je drago vidjeti da se radi s mladima. Delnička dogradonačelnica Katarina Mihelčić poručila je da članovi Goranina trebaju itekako biti ponosni na svoj rad tijekom godina, opstanak u maloj zajednici te im ujedno poželjela još puno godina rada. Nakon kratkog glazbenog predaha uručene su zahvalnice i plakete svima koji su tijekom godina sudjelovali u radu kluba.



Mladi delnički kuglač Niko Mihel osvajanjem brončane medalje u kategoriji do 12 godina na prvenstvu Hrvatske održanom u Varaždinu nastavio je sjajan niz mladih delničkih kuglača koji osvajaju medalje u različitim uzrasnim kategorijama. Pažnje vrijedan nastup ostvario je Dominik Tomac i u kategoriji do 10 godina zauzeo visoko šesto mjesto.




Prošlog vikenda je kadet Goranina Karlo Petranović odradio drugi dio priprema reprezentacije Hrvatske u Otočcu te odigrao dvije pripremne utakmice protiv reprezentacije Slovenije u Ozlju i Brežicama i svojim dobrim nastupima definitivno potvrdio nastup na predstojećem Svjetskom prvenstvu u češkom Rokycanyu od 8. do 10. svibnja. 



O povijesti rada kluba, ukratko je iznio zanimljiv osvrt tajnik kluba Dražen Tomić.– Inicijative za osnivanjem kuglačkih klubova u Delnicama pokrenute su 1956. godine, a naš klub osnovan je 1959. godine. Prva dvostazna asfaltirana kuglana u Delnicama s klasičnim ručnim postavljanjem čunjeva otvorena je iste godine u suterenskom dijelu zgrade Radničkog doma, a 1975. godine otvorena je nova četverostazna kuglana pored Gradskog stadiona. Klub se trenutačno nalazi u Drugoj ligi zapad.

Zbog sve malobrojnijeg igračkog kadra, Uprava kluba donijela je 2013. godine odluku o pokretanju tečaja kuglanja za mlade, s ciljem da se uz seniore kroz par godina pokuša stvoriti nove kuglače koji će se postupno uključivati u prvu momčad. Rezultati su pod vodstvom trenera Damira Matkovića ubrzo pokazali da je to bio dobar potez jer imamo dva mladića koji su u reprezentaciji Hrvatske. Jedan od njih je Karlo Petranović – kadetski reprezentativac Hrvatske koji sljedeći tjedan odlazi na Svjetsko prvenstvo do 14 godina u Češkoj, a drugi je Martin Latinović koji je također već postigao odlične rezultate. Na to smo jako ponosni jer kao mala sredina i mali klub zaista postižemo puno toga te se nadamo da će tako i ostati – izjavio je tajnik KK-a Goranin Dražen Tomić.