Pritužbe s pokrićem

GORANSKE MUKE Pošta iz Skrada do Skrada putuje čak – 12 dana

Marinko Krmpotić

Pošta iz Skrada u Skrad putuje 12 dana / Foto NL Arhiva

Pošta iz Skrada u Skrad putuje 12 dana / Foto NL Arhiva

Trenutačno na prostoru cijelog Gorskog kotara radi samo 14 poštara pa je i stoga dostava pošiljki na neka područja povremena, rekao je predstavnik HP-a, obećavši uskoro bržu dostavu, a možda i dodatno zapošljavanje za Gorski kotar



SKRAD – Pošta stiže neredovito i često (puno) kasni, poštara je malo, radno vrijeme poštanskih ureda je (pre)kratko, poštanski uredi nisu lijepo uređeni…. samo su neke od primjedbi koje su goranski čelnici uputili na adresu državnog poduzeća Hrvatske pošte zbog čega je u Skradu održan sastanak predstavnika Hrvatskih pošta i čelnih ljudi goranskih općina i gradova.


Državnu tvrtku zastupao je Marino Braut pod čijom je ingerencijom posao dostave pošiljki, a konačna poruka koju je uputio Goranima je da će se stanje sigurno popraviti.


– Trenutačno na prostoru cijelog Gorskog kotara radi samo 14 poštara pa je i stoga dostava pošiljki na neka područja povremena, a ne svakodnevna. No usprkos tome, ne smiju se događati primjeri da, kako ste rekli, pošta iz Skrada u Skrad putuje 12 dana.




Obećajem vam da će uskoro vrijeme dostave biti znatno ubrzano, odnosno da će svaka pošiljka predana u, nazovimo ga tako, tjednu A, tijekom tog tjedna, ili najkasnije početkom narednog, biti i isporučena.


Trenutačno u Gorskom kotaru imamo 60-70 domaćinstava u koja pošiljke nisu isporučene, ali će sve to biti riješeno u tijeku ovog tjedna – obećao je Braut, dodavši da se razmišlja i o mogućnosti dodatnog zapošljavanja za područje Gorskog kotara.


Ove su najave djelovale pozitivno na goranske čelnike koji su ipak postavljali i dodatna pitanja pa je tako delnički gradonačelnik Ivica Knežević upozorio da mu se dogodilo da je na dostavnici našao tuđi, a ne svoj potpis, što je nezakonito, Toni Štimac (Lokve) pitao je mora li se prečesto događati rotacija poštara, Dragutin Crnković (Brod Moravice) požalio se na prekratka 4 sata radnog vremena brodmoravičkog poštanskog ureda, kao i na izgled tog prostora, a Damir Grgurić (Skrad) naglasio je da se Hrvatske pošte kao državno poduzeće ne bi smjele rukovoditi uvijek i samo zaradom i dobiti, već i brinuti i održavanju stanarda poštanske komunikacije u krajevima poput Gorskog kotara, tim više što se rad tog poduzeća financira iz sredstava građana.


Braut se složio s primjedbama, pojasnio da je rotacija nužna zbog malog broja poštara, dodao da je radno vrijeme određeno količinom posla (s čime se Crnković u slučaju Brod Moravica nije složio) te još jednom naglasio da će sigurno biti bolje. Goranima ne preostaje nego da mu vjeruju.