Vrijedna gesta

Dok se njihova pošta preuređuje, Općina će prevoziti Lokvarce do delničke pošte

Danijela Pleše

Besplatni prijevoz za sve mještane bit će svaki ponedjeljak i četvrtak s polaskom u 11 sati ispred zgrade Općine Lokve, a povratak je u 12.30 s autobusnog stajališta u Delnicama



LOKVE Većinu stanovnika Lokava, pogotovo onih starijih, iznenadila je obavijest koja je osvanula na vratima njihovog poštanskog ureda.


Naime, Hrvatska pošta je obavijestila da će poštanski ured u Lokvama zbog preuređenja biti privremeno zatvoren od 1. siječnja do 29. ožujka 2019. godine. Najbliži poštanski ured time je u Delnicama, ali većina umirovljenika nažalost nema prijevozno sredstvo te nisu u mogućnosti doći do Delnica, stoga je Općina Lokve pronašla rješenje.


Osigurala je besplatni prijevoz za sve mještane u navedenom razdoblju preuređenja, svaki ponedjeljak i četvrtak do kraja preuređenja poštanskog ureda iz Lokava do Delnica, to jest njihovog poštanskog ureda. Polazak je oba dana u 11 sati ispred zgrade Općine Lokve, a povratak je u 12.30 s autobusnog stajališta u Delnicama.




Time mještani imaju dovoljno vremena da obave poštanske usluge, a to je upravo u obavijesti od strane Općine Lokve i naglašeno – da prioritet prijevoza imaju mještani koji trebaju poštanske usluge ili nabavu lijekova. Hvalevrijedan potez Općine Lokve time je ublažio razdoblje preuređenja poštanskog ureda te privremeno utišao nagađanja i špekulacije da bi moglo doći do ukidanja poštanskog ureda Lokve ili do skraćenog radnog vremena.