Koalicija HSP/OG

Dejan Malnar: Nije istina da se za sport u Delnicama nije moglo naći više novca

Marinko Krmpotić

Kandidati koalicije HSP/OG iskoristili su za komentar stanja u delničkom sportu

Kandidati koalicije HSP/OG iskoristili su za komentar stanja u delničkom sportu



DELNICE – Posljednji istup prije izbora kandidati koalicije HSP/OG iskoristili su za komentar stanja u delničkom sportu.


Dejan Malnar podsjeća kako se osnivanjem sportske zajednice činilo da će konačno stvari krenuti na bolje. »No ubrzo smo shvatili da je Sportska zajednica poslužila Gradu da sa sebe skine teret preraspodjele mizernih sredstava i doslovce baci sportašima mrvice da se za njih grabe. Nije istina da se za sport nije moglo naći više novca. Naš vijećnik Ivan Topić u proteklom sazivu dva je puta predlagao da se novac namijenjen radu predstavničkih tijela i financiranju političkih stranaka prenamjeni što bi udvostručilo sredstva namijenjena sportu. No unatoč obećanju gradonačelnika da će vijećnici Nezavisne liste podržati tu odluku niti jedna njihova ruka nije bila u zraku. Vole Delnice, ali više su im očito drage dnevnice«, rekaop je Malnar.


Nositelj liste Ivan Piškor podsjeća kako se pri vrednovanju rada sportskih udruga moraju uvažavati kriteiji uspješnosti. »Uspješni klubovi i sportaši ne smiju biti zakinuti jer će takvim odnosom cjelokupan sport stagnirati na najnižim oblicima natjecanja. Nikada nam se više ne smije dogoditi da grad odbije sudjelovati i s minimalnim sredstvima za odlazak sportaša na europsko prvenstvo, a sportaš se s tog prvenstva, na koje je otišao uz pomoć donacija dobrih ljudi, vratio s medaljom. Odnos prema sportašima nepravedan je i podcjenjivački, može se to ogledati i u činjenici da je za godišnju nagradu grada Delnica predviđena novčana nagrada no za sportaša godine nije«, zaključio je Piškor.