Sve je moguće

Cvjetni raj u zgradi: Ovaj čabarski balkon plijeni pažnju prolaznika

Željko Malnar

Foto Ž. Malnar

Foto Ž. Malnar



ČABAR Tijekom ljetnih mjeseci pogled na okoliš obiteljskih kuća u čabarskom kraju fascinantan je, cvijeća je na sve strane, kao i bogatstva mirisa. No, sve je više cvijeća i na balkonima i prozorima višestambenih zgrada, kojih je u Čabru deset. Slika je različita ovisno o objektu, no možda najupečatljiviji dojam pruža balkon obitelji Trope u Ulici Ivana Gorana Kovačića, neposredno uz Građevinar.


Zahvaljujući vrijednim rukama Marije Trope, ali i pomoći supruga Zlatka, balkon njihova stana postao je svojevrsna cvjetna oaza koja neizostavno privlači pažnju prolaznika.


Kako Turistička zajednica grada Čabra upravo provodi tradicionalnu akciju biranja najljepšeg okoliša i balkona obiteljske kuće, možda ne bi bilo naodmet i da se trud pojedinaca poput gospođe Trope na neki način valorizira jer i on doprinosi ljepoti okoliša i promidžbi čitave sredine. Valjalo bi razmisliti da se ta akcija proširi i na višestambene objekte jer više je no očito da i njihovi stanari s jednakim žarom kao i oni u obiteljskim kućama, dotjeruju svoje prozore i balkone.