Za svačiji ukus

Započela manifestacija “Prosinac u Gospiću”

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić



GOSPIĆ Na središnjem Trgu Stjepana Radića započeo je jučer program „Prosinac u Gospiću“. Ovome je prethodila podjela darova djeci u katedrali Navještenja blažene djevice Marije, pa se nakon toga Sveti Nikola zaputio na trg. Sugrađene je pozdravila pročelnica gradskog Odjela za društvene djelatnosti Ivana Kaleb Asić.


– Večeras nas je posjetio Sveti Nikola i donio darove dobroj djeci. Sada ćemo otvoriti klizalište, kao lajt motiv cijele priče o prosincu u Gospiću. Prema planiranim sadržajima ova će manifestacija sadržavati za svakoga po nešto.


Bit će tu glazbe za svačiji ukus, mnoštvo prodajnih kućica i štandova pa smo uvjereni da ćete tijekom prosinca doista uživati u zadnjem mjesecu u ovoj godine, rekla je pročelnica i klizalište proglasila otvorenim.




Osim ugostiteljskih štandova na trgu su se sinoć našli mali aktivisti Učeničke zadruge „Ričina“ iz Klanca i Udruge za zaštitu životinja „Animalika“ iz Gospića. Kod klizališta se okupilo mnoštvo djece i odraslih, ali ih je samo nekolicina smogla hrabrosti obuti klizaljke i okušati se na ledenoj površini.


Ova se manifestacija prije zvala „Advent u Gospiću“, ali je iz nepoznatih razloga organizacijska ekipa Grada Gospića advent prekrstila u prosinac.