Nezavisni kandidat u drugom krugu

MEDVED VJERUJE U POBJEDU: Ne žmirimo pred nepotizmom, uhljebljivanjem i uništavanjem Senja

Anto Ravlić

snimio Sergej Drechsler

snimio Sergej Drechsler

"Ne mogu ništa obećati dok ne vidim stanje gradskih financija. Ono što mogu obećati je da ću pokrenuti inicijative koje su Senju prijeko potrebne. Prostorno planiranje i urbanizam stvari su od kojih sve počinje kao preduvjet za otvaranje novih radnih mjesta. Time ćemo stvoriti uvjete razvoja i spriječiti manipulacije zemljištima koja su itekako prisutne."



SENJ – Otkako je neposrednih izbora za gradonačelnika, u Senju se prvi put održava drugi izborni krug. U dva navrata kandidati HDZ-a su bili neprikosnoveni. Sada u drugom krugu Senj ima nezavisnog kandidata, dr. Igora Medveda.


– Senj se budi. Svi su svjesni da data obećanja dosadašnjih ljudi na vlasti nisu ispunjena, da je grad devastiran, da je zdravstvo na koljenima. Bjelodano je da u Svetom Jurju građani udišu onečišćeni zrak zbog nesaniranog i neadekvatno održavanog odlagališta smeća, da plaćaju skuplju vodu nego li u Senju, a uz to ne postoje studiozne analize njene kakvoće i prerade, bjelodano je da u Krasnu propadaju ceste, turizam je osuđen na privatno izdavanje soba, skijalište uništeno, uspješna poduzeća premještaju pogone zbog nedovoljne potpore Grada, bjelodano je da u Podgorju nema komunalne infrastrukture, a o sustavnom zanemarivanju Vratnika, Krivog puta da ne govorim.


Imate primjedbe na kampanju. Tvrdite da je samo naizgled prošla mirno.




– Građane se uznemiruje prijetnjama otkazima, nedobivanjem poslova, ili se obećaju radna mjesta, rukovodeće pozicije. Ponekad me to podsjeti na film Duga mračna noć gdje u jednom trenutku svi postanu neprijatelji ukoliko nisu istomišljenici ili ne daj Bože misle svojom glavom.


Čiju potporu očekujete u drugom krugu?


– Očekujem potporu svih stanovnika, neovisno o političkom opredjeljenju ili stranačkoj pripadnosti. Siguran sam da HDZ-ovo biračko tijelo ima puno više slobodarskog duha nego li mu to njegovi sadašnji senjski čelnici dozvoljavaju.


Što obećajete ukoliko pobijedite?


– Ne mogu ništa obećati dok ne vidim stanje gradskih financija. Ono što mogu obećati je da ću pokrenuti inicijative koje su Senju prijeko potrebne. Prostorno planiranje i urbanizam stvari su od kojih sve počinje kao preduvjet za otvaranje novih radnih mjesta. Time ćemo stvoriti uvjete razvoja i spriječiti manipulacije zemljištima koja su itekako prisutne. Bolja organizacija zdravstvene zaštite u suradnji sa Županijom. Tu prije svega mislim na veći broj specijalista koji će dolaziti u Senj, organizacija palijativne skrbi za naše teško bolesne, opremanje kirurške sale za male operativne zahvate, konačna izgradnja Doma za umirovljenike na kojem su se već tri puta dobivali izbori.


Na području Senja imamo povećanje broja alergičara u djece, povećanje broja malignih oboljenja. Proučavajući vodnu opskrbu, način prerade sirove vode, stupanj klora koji je na gornjim dozvoljenim granicama (samo pustite vruću vodu pa pomirišite), zatim kvalitetu zraka u Sv. Jurju, zbog nesaniranog otpada, siguran sam da tu ima puno posla za epidemiologe i još brojne druge stručnjake kako bi utvrdili koliko navedeno šteti svima nama. To su stvari od životnog interesa nas i naše djece.


Koja je Vaša poruka biračima?


– Izađite na izbore u što većem broju. Ne smijemo zažmiriti pred nepotizmom, uhljebljivanjem i uništavanjem Senja. Nikome ne smijemo dati da govori kako Senj i Hrvatsku voli više od nas.