Atletski klub Velebit 2001.

Gospićani uspješni na 34. Plitvičkom maratonu

Marin Smolčić

Članovi Atletskog kluba Velebit 2001.

Članovi Atletskog kluba Velebit 2001.

Za srebrnu medalju kluba potrudio se nikad brži četverac u sastavu: Zrinko Županić, Igor Šikić, Marijan Butorac i Davor Šikić



PLITVIČKA JEZERA Među 2 000 natjecatelja iz 40 država svijeta na 34. Plitvičkom maratonu sudjelovali su i članovi Atletskog kluba „Velebit 2001.“ iz Gospića.


Trkači iz Gospića su ujedno bili i jedini Ličani i Ličanke koji su na ovom međunarodnom natjecanju  „dali rodu glas“. Za srebrnu medalju kluba potrudio se nikad brži četverac u sastavu: Zrinko Županić, Igor Šikić, Marijan Butorac i Davor Šikić, trčeći maratonsku štafetu (42km) pod nazivom „AK Velebit 2001. Gospić“ u ukupnom vremenu 3:02:32.


Ovo vrijeme bilo im je dovoljno za srebrnu kolajnu koju su stekli  među ukupno 36 ekipno istrčanih maratonskih štafeta.


Plitvički maraton


Plitvički maraton





AK „Velebit  2001.“  bogatiji je za dva nova člana koji su se također  okitili medaljama nastupom na Plitvičkom maratonu. Marija Frković i Željko Frković istrčali su svoj prvi  polumaraton i ostvarili izvrsne rezultate. 


Marija je polumaraton istračala u vremenu  1:49:02  te je ostvarila odlično 7. mjesto u kategoriji žene 35+. Željko se također proslavio odličnim rezultatom, zahtjevnu stazu polumaratona  istrčao je u vremenu 2:00:40.


Izvrsne rezultate postigle su Dijana Butorac i Željka Jurković te su polumaraon istrčale u istom vremenu 2:14:16. Iverija Filipović sudjelovala je na cestovnoj utrci na 5 km i postigla odličan rezultat u vremenu 0:32:47.


Časnik HV Josip Milinković poznati je dugoprugaš, maratonac koji je jučer istrčao svoj jubilarni 20. po redu Plitvički maraton te ostvario sjajan rezultat istrčavši 42 km u vremenu 3:59:20. Ovaj već vremešni Gospićanin rijetko preskače  značajnije maratone u široj regiji, bilo u Hrvatskoj, bilo u inozemstvu.