Oglasio se o izborima

Darko Milinović: ‘Ovi izbori su sulud i skup potez, a HDZ-ovci slave svoj najlošiji izborni rezultat u povijesti’

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Nakon ovih izbora nitko nema razloga za slavlje. Sličnu situaciju imali smo prije rušenja prijedloga proračuna. Tada je trebalo razgovarati, kao što će se morati razgovarati uskoro kada se proračun za 2019. opet nađe na dnevnom redu, rekao je Milnović



GOSPIĆ Zbog velikog zanimanja novinara za odjeke na netom završene izbore za članove Županijske skupštine Ličko-senjske županije konferenciju za novinare održao je danas nositelj Nezavisne liste Darko Milinović. Ovom se prigodom još jednom zahvalio svima koji su njegovoj listi podarili povjerenje. 


– Taj broj iznosi 4402 glasova. Vidio sam jučer slavlje u Stožeru HDZ-a i partnera, čestitao sam im. Pitam se je li 35 posto glasova, odnosno najlošiji izborni rezultat u povijesti te stranke razlog za slavlje. Nakon ovih izbora nitko nema razloga za slavlje. Sličnu situaciju imali smo prije rušenja prijedloga proračuna. Tada je trebalo razgovarati, kao što će se morati razgovarati uskoro kada se proračun za 2019. opet nađe na dnevnom redu.


Moja lista, HSP i Bura promjena dobila je u velikim gradovima skoro devet tisuća glasova, što je još jedan razlog da HDZ nema što slaviti. Kada zbrojite i glasove onih koji nisu prešli izborni prag, onda se 64 posto birača ne slažu s onim što danas nudi HDZ sa pet koalicijskih partnera.Moj novi proračun će biti završen narednoga tjedna, rekao je.




Komentirao je i rezultat Karla Starčevića.


– Čuo sam se s g. Starčevićem i čestitao mu na uspjehu. Njegova stranka polučila je respektabilan rezultat. Sasvim je sigurno da se većina u Županijskoj skupštini neće moći formirati bez HSP-a. Rekao sam mu da ću uskoro pripremiti novi Proračun, s nekim dopunama. On mi je obećao potporu, da nam je svima cilj da se proračun što prije usvoji. Svi smo se složili da nam ovi izbori nisu trebali, a gledajući financijski oni stoje više od milijun kuna.


Karlo Starčević mi je također rekao kako je otvoren za nove dijaloge, uz neke manje modifikacije prijedloga proračuna za ovu godinu, rekao je novinarima Darko Milinović, dodavši da ove izbore nije dobio Marijan Kustić, nego li vrh HDZ-a koji je desetak dana uoči izbora obilazio Ličko-senjsku županiju i tom prigodom obećao pomoć Lici u iznosu od 1,1 milijarde kuna.


– Bude li tako mi ćemo biti najbogatija županija. Što se tiče eventualnog neprihvaćanja novog proračuna bit će to onda personalizirana borba protiv mene i novi troškovi ovoj županiji. U tom slučaju opet ću izabrati ponos i neću se neprincipjelno priklanjati, a sve to bi HDZ odvelo u politički ponor, istaknuo je Darko Milinović.