Detaljan program manifestacije

Bogat i raznolik program Jeseni u Lici: Folklor, sajam OPG-ova, štandovi izlagača iz Srbije, Slovenije i BiH

Marin Smolčić

snimio Marin Smolčić

snimio Marin Smolčić

Početak izložbe je u petak, 4. listopada od 10 sati. Goste i domaćine pozdravit će Puhački orkestar Grada Gospića, uz nastup mažoretkinja. Potom slijedi svečani čin otvaranja priredbe kada će se nazočnima obratiti domaćini, kao i predstavnici državnog vrha.



GOSPIĆ – Ličko-senjska županija je kao organizator objavila detaljan program 21. manifestacije „Jesen u Lici“ koja će se održati prvoga vikenda u listopadu. Od 4. do 6. listopada na središnjem Trgu Stjepana Radića u Gospiću okupit će brojni proizvođači, OPG-i, udruge i KUD-ovi kako bi prezentirali dio stvorenih i naslijeđenih bogatstava svojega zavičaja. Kao i svake godine ova će priredba imati međunarodni karakter, obogaćena štandovima izlagača iz Srbije, Slovenije i BiH.


Početak izložbe je u petak, 4. listopada od 10 sati. Goste i domaćine pozdravit će Puhački orkestar Grada Gospića, uz nastup mažoretkinja. Potom slijedi svečani čin otvaranja priredbe kada će se nazočnima obratiti domaćini, kao i predstavnici državnog vrha. Do zatvaranja izložbe prvoga dana vidjet ćemo nastupe mnogih KUD-ova i folklornih ansambala iz Like i zavičajnih društava koji vuku korijene iz ovih krajeva.


U subotu, 5. listopada 2019. najprije će se u glavnom šatoru održati poslovni susret ugostitelja i hotelijera s područja Ličko-senjske županije s proizvođačima koji izlažu na Jeseni u Lici. Zvanično otvaranje drugog dana Izložbe je od 10 sati kada će biti otvorena 10. Izložbe ovaca pasmine lička pramenka i 4. Izložbe goveda pasmine buša. Organizatori ovog dijela programa su Hrvatska poljoprivredna agencija i Udruga uzgajivača ovaca. Nakon toga će se održati demonstracija pečenja pekmeza od šljiva koji će se potome podijeliti posjetiteljima. Rezultati 17. ocjenjivanja meda i uručivanje nagrada na rasporedu su od 13 sati, a potom će se održati 13. ocjenjivanja sira i 11. ocjenjivanja rakije i uručivanje nagrada.




U kabinetu župana ličko-senjskog održat će se od 15 sati sjednica Predsjedništva Hrvatske obrtničke komore, a nakon toga sjednica Upravnog odbora HOK-a na temu stanja u gospodarstvu Ličko-senjske županije


U večernjem terminu će se u kinu „Korzo“ organizirati dodjela priznanja najuspješnijim izlagačima na izložbi Jesen u Lici 2019. i dodjela nagrada Turističke zajednice Grada Gospića – Zeleni cvijet, nakon čega slijedi modna revija.


Zadnjega dana Jeseni u Lici, u nedjelju vidjet ćemo mnoštvo KUD-ova, demonstraciju oblikovanja gline, tokarenje drveta i vještine izrade uporabnih i ukrasnih predmeta. Organizatori preporučavaju posjetiteljima izlete Memorijalnom centru Nikola Tesla u Smiljanu, Pećinskom parku Grabovača – Perušić i Adrenalinskom parku „Rizvan City“ u Rizvanuši pored Gospića.