Dani Općine Lovran

Znanstevni skup posvećen ‘gorskoj kraljici’ Učki

Aleksandra Kućel Ilić

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ

Organizaciju skupa financijski je potpomogla Općina Lovran, a na njemu je predstavljeno petnaest izlaganja o temama koje pristupaju Učki s različitih aspekata. Dio tema sa znanstvenog skupa će do kraja godine izaći i u zborniku, a ostatak vrlo zanimljivih materijala u drugome dijelu koji se planira tiskati tijekom 2020. godine



LOVRAN Povodom obilježavanja Dana Općine Lovran Katedra čakavskoga sabora Lovran i Javna ustanova Park prirode Učka zajedničkim su snagama organizirale znanstveni skup »I te gori visokost ide daže pod oblaki: Život na Učki i oko Učke kroz stoljeća«, koji se danas održava u lovranskom hotelu Lovran.


Na šestom ovakvom skupu u organizaciji Katedre čakavskog sabora Lovran, nakon što su se tijekom prethodnih izdanja »stručna pera« pozabavila mnogim zanimljivim temama, onim vezanim uz more, pomorstvo i lječilišni turizam primjerice, za Jurjevu 2019. red je došao na zaleđe i našu »gorsku kraljicu« Učku.


Znanstveni skup o Učki, dani Općine Lovran, Katedra čakavskog sabora Lovran, snimio Roni BRMALJ


Znanstveni skup o Učki, dani Općine Lovran, Katedra čakavskog sabora Lovran, snimio Roni BRMALJ





Organizaciju skupa financijski je potpomogla Općina Lovran, a na njemu je predstavljeno petnaest izlaganja o temama koje pristupaju Učki s različitih aspekata. Dio tema sa znanstvenog skupa će do kraja godine izaći i u zborniku, a ostatak vrlo zanimljivih materijala u drugome dijelu koji se planira tiskati tijekom 2020. godine.


Organizacijski odbor znanstvenog skupa o Učki čine Ivana Eterović (predsjednica), Robert Doričić (tajnik), te Igor Eterović, Grga Frangeš, Evelina Rudan i Egon Vasilić, a sve ih je došao pozdraviti i zamjenik načelnika Općine Lovran Toni Družeta.