Rečeno - učinjeno

Zapovjednik partizanske čete koja je oslobodila Opatiju imao je jednu želju. Sada se i ostvarila!

P. N.

Facebook Ivo Dujmić

Facebook Ivo Dujmić

Hrvoje Mimica došao je u četvrtak u Opatiju, a u petak u 18 sati organizirano je druženje s građanima u Villi Antonio



OPATIJA  Žao mi je da nisam uspio doći u Opatiju i reći načelniku općine da ovdje u Mimicama ima još jedan čovjek živ koji je zauzeo Opatiju! Lično ja kao komandir čete. Volio bih doći da kažem načelniku kako je to bilo. Neka me pozove na kavu, to bih stvarno volio, opet vidjeti Opatiju – čak dva puta tijekom razgovora za Novi list spomenuo je  Hrvoje Mimica, zapovjednik partizanske čete koje je 1945. godine oslobodila Opatiju, svoju neostvarenu želju.


Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić kazao je tada u izjavi za naš list da će odmah nazvati gospodina Mimicu i dogovoriti susret u Opatiji te da će tijekom njegovog boravka organizirati i tribinu na kojoj će biti i pripadnici UABA-a i mnogi borci.


Rečeno – učinjeno!




Hrvoje Mimica stigao je u Opatiju. Danas se s Opatijcima družio uz briškulu i trešetu a sutra u 18 sati organizirano je zajedničko druženje za sve zainteresirane u Villi Antonio u Opatiji. Službeni prijem u Uredu gradonačelnika za pripadnika 2. dalmatinske brigade i zapovjednika čete koja je prva ušla u oslobođenu Opatiju je točno u podne. 


“Čast mi je što sam danas upoznao velikog čovjeka koji je zadužio Opatiju, Hrvoja Mimicu, zapovjednika partizanske čete koja je 1945. godine oslobodila Opatiju. G. Mimica će dva dana biti naš gost u Opatiji. Danas smo se družili uz briškulu i trešetu, a sutra (petak) u 18:00 sati vas pozivam na zajedničko druženje u Villu Antonio u Opatiji”, objavio je večeras na svojem Facebook profilu opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić.